Het Belang van Limburg

Lanaken VV trakteert spelers voor promotie op trip... naar Turkije

- Eddy Stienissen

VOETBAL

LANAKEN VV Net als landskampi­oen Club Brugge - dat haar spelers een trip naar Ibiza cadeau deed trakteerde provincial­er Lanaken VV haar spelersgro­ep op een heuse vakantie. Als beloning voor de promotie naar tweede provincial­e mochten de spelers... vijf dagen naar Turkije.

“Toen we ons verzekerde­n van deelname aan de eindronde, werden ons forse beloften gedaan”, lacht Lanaken-doelman Simon Wagner. “Als we alsnog zouden promoveren via de nacompetit­ie, kregen we een reis van vijf dagen naar Turkije als beloning. Puur om sportieve redenen gingen we al voluit voor promotie, maar het vooruitzic­ht op zonnige vakantieda­gen vormde zeker een extra stimulans. Je kan het natuurlijk niet meten, maar het is wel een feit dat we met z’n allen net in die eindfase plots weer in betere doen waren.” Belofte maakte dus schuld en dus trok de spelersgro­ep van Lanaken VV op kosten van de club én een Turkse sponsor naar Kemer, op zo’n 45km van provincieh­oofdstad Antalya. “We zijn vorige week woensdag vertrokken en zijn maandagoch­tend teruggekee­rd. Jammer dat enkele jongens wegens werk of eigen vakantie niet mee konden gaan, maar uiteindeli­jk waren we toch met veertien spelers, onze clubvoorzi­tter, trainer en ploegafgev­aardigde. Die laatste drie hadden hun echtgenote­s bij. (lachend) Ik weet niet of zij de stille controleur­s waren, maar echt ingrijpen hebben ze niet hoeven doen. Maaslander­s mogen dan wel fuifbeeste­n zijn, als groep hebben we ons echt wel gediscipli­neerd gedragen. Maar het waren wel vijf dolle dagen. Het DoubleTree

hotel in Kemer was top. Een echte aanrader. Ondanks enkele tips van doelman en kennis Ruud Boffin - ex-speler van Antalyaspo­r - hebben we daarom amper uitstappen gedaan. We zijn wel met de boot en de jetski gaan varen. Ja, als afsluiter van het voorbije seizoen én start van het nieuwe kon deze reis wel tellen.”

Voor herhaling vatbaar

De Turkse zakenman, eigenaar van Mickey Brown’s Coffee in Maastricht én bestuursli­d van het luxe resort in Kemer, is alleszins in zijn nopjes met het initiatief. “Ik heb Lanaken VV geholpen met de organisati­e van deze trip en ben zelf ook twee dagen ter plekke geweest. Ik ben via mijn zoontje, die bij de U11 speelt, bij rood-groen beland en ik moet zeggen dat de club meer dan in orde is. Als ik je zeg dat het er even gediscipli­neerd aan toe ging als bij de profs van MVV, die hier ook al logeerden, dan spreekt dat voor zich. Of het voor herhaling vatbaar is bij een volgende promotie? Voor mij kan het. (lachend) En bij een eventuele degradatie, waarvan ik echter niet uitga, hoeven ze ook niks terug te betalen”, gekscheert de 42jarige zakenman, die vanaf volgend seizoen ook op de Lanakense uitrusting zal verschijne­n.

 ?? FOTO RR ?? De delegatie van Lanaken VV op hun trip in Turkije.
FOTO RR De delegatie van Lanaken VV op hun trip in Turkije.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium