Het Belang van Limburg

Geen tweede plaats, geen thuisvoord­eel

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL LIGA DAMES Verrassend puntenverl­ies op het veld van Tchalou kostte LVL zaterdag de tweede plaats in de reguliere competitie. Met een 0-3-zege op het veld van Michelbeke stelde het zondag wel de derde stek veilig.

Ere wie ere toekomt. Tchalou zette zaterdag een knalpresta­tie neer. Moeilijk te vatten dat deze ploeg dit seizoen niet kon winnen. De rode lantaarn verdubbeld­e dankzij de 2-3-nederlaag in extremis zijn puntenaant­al van 1 naar 2. Stien Goris en Julia Topor zetten LVL zo een stevige pad in de korf: geen tweede plaats en dus geen thuismatch in de halve finale. Door de zege van Oudegem in Antwerpen moest LVL zondagnog vol aan de bak in Michelbeke. 2 sets winnen was een must om de derde plaats (en de halve finale in Gent) vast te houden. En aan de voet van de Berendries deed LVL ook het nodige. Onder impuls van Gillis, net als tegen Tchalou goed voor 22 punten, was de 0-2-voorsprong snel een feit. Met een experiment­eel team pakte LVL ook set 3. Jeugdprodu­ct Meynckens verzilverd­e met haar vierde punt de matchbal.

Stabieler

Julien van de Vyver was al bij al tevreden. “Ik kan me wel vinden in deze derde plaats”, aldus de Kruibekena­ar. “Eigenlijk spelen we een beter seizoen dan vorig jaar. We verliezen 2 keer tegen Asterix, 1 keer tegen Oudegem en Gent. Tegen de andere teams hebben we geen steken laten vallen. We zijn veel stabieler geworden en jonge speelsters als Gilson, Lambrix en Bröring hebben mooie stappen gezet. Ik kan geen enkel argument bedenken waarom we donderdag in Gent geen finaleplaa­ts zouden kunnen afdwingen. Die 0-3-nederlaag van vorig weekend speelt geen enkele rol meer. Het wordt erop of eronder. Als wij donderdag de juiste vorm te pakken hebben, zullen wij onze kansen krijgen.”

1000 euro

“Wij zijn de lachende derde”, grapte manager Jo Santermans in Michelbeke. “Een thuismatch in de halve finale had ons ongeveer 1000 euro gekost (de wedstrijd wordt live uitgezonde­n op Sporza, nvdr). Je gaat ons dus niet horen klagen over die verplaatsi­ng naar Gent. Die ligt ons trouwens ook, kijk maar naar de afgelopen seizoenen. Eind februari gingen we daar nog overtuigen­d met 1-3 winnen.”

Dinsdag kennen de Limburgse Ladies hun tegenstand­er in een eventuele finale. Oudegem gaat dan in de eerste halve finale op zoek naar een stunt in en tegen Asterix Avo.

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ?? Helena Gilson moest met LVL vol aan de bak in Michelbeke om de derde plaats vast te houden.
FOTO GEERT DE RYCKE Helena Gilson moest met LVL vol aan de bak in Michelbeke om de derde plaats vast te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium