Het Belang van Limburg

Gilbert onzeker, Wellens enige kopman?

-

Het is onzeker of Lotto-Soudal zondag in de Amstel Gold Race een beroep kan doen op viervoudig winnaar Philippe Gilbert. Wordt Tim Wellens de enige kopman voor Lotto-Soudal in de Amstel Gold Race en de Waalse klassieker­s?

Na zijn opgave in Gent-Wevelgem voelde Gilbert dat zijn vormpeil niet stijgende was en besloot hij een rustpauze van enkele dagen zonder fiets in te lassen om even tot rust te komen met als doel in de Ardennenkl­assiekers beter voor de dag te komen. “Het is op dit moment nog niet duidelijk of Phil de Amstel Gold Race en de Waalse klassieker­s zal rijden”, zegt ploegleide­r Mario Aerts. “Ik heb Phil de afgelopen week niet meer gehoord. Een renner van zijn niveau mag de tijd nemen om te beslissen of hij er klaar voor is of niet, maar tegen woensdag zouden we het stilletjes aan wel moeten weten.” Als Phil zich klaar voelt, heeft hij zijn plaats in de selectie, maar hij moet zelf het initiatief nemen. Hij moet zich op training testen en op basis van dat gevoel beslissen of hij er klaar voor is of niet. Wij kunnen dat niet voor hem doen”, aldus Aerts.

Mocht Gilbert niet rijden, wordt Tim Wellens de enige kopman in de Amstel Gold Race en de Waalse klassieker­s. Wellens slaat wel de Brabantse Pijl over. In 2018 won hij nog in Overijse. Lotto-Soudal rekent woensdag op Tosh Van Der Sande en Stefano Oldani.

ATLETIEK Bouchikhi geeft op in Siena -

Soufiane Bouchikhi haalde de finish niet in de marathon van Siena. Bouchikhi gooide na ruim 30 km de handdoek. De zege in was voor de Keniaan Kiptuani.

Jonathan Sacoor, die al zijn olympisch ticket heeft voor de 400m en de 4x400m, kreeg zijn coronavacc­in. Niet via België of omdat hij in de zorgsector werkt, wel via University of Tennessee in Knoxville, waar hij een opleiding businessma­nagement volgt.

Sacoor gevaccinee­rd - TAEKWONDO Derde EK-brons -

Badr Achab (19) bezorgde ons land na zijn broer Jaouad en Raheleh Asemani, in de klasse -74 een derde bronzen medaille op het EK in Sofia. De Kortessems­e Laura Roebben schopte het in de klasse -62 tot bij de laatste 8. Ze verloor van de Russische Prokudina. Nicholas Corten (-80) ging eruit bij de laatste 16, na verlies van de Kroaat Kanaet.

BASKETBAL Mullings naar Israël -

Daniel Mullings, vorige week ontslagen bij Limburg United, verkast naar het Israëlisch­e Elitzur Yavne (tweede klasse).

3x3 - Als voorbereid­ing op het olympisch kwalificat­ietoernooi in Graz eind mei, eindigde Team Belgium 3x3 negende (op twaalf) op een tornooi in het Servische Novi Sad. De Belgen, met Breeënaar Toon Ceyssens, openden met 20-17-winst tegen Rusland, maar verloren daarna met 12-17 van Qatar.

Met Kenny Wooten jr (22 en 2.03m) heeft Oostende een vervanger voor de geblesseer­de Thomas Welsh. Omdat hij eerst in quarantain­e moet, is Wooten er dinsdag tegen Hubo Limburg United nog niet bij.

3x3 -

Oostende - ZWEMMEN

Records en finaleplaa­tsen voor Vanotterdi­jk in Eindhoven -

Roos Vanotterdi­jk vestigde in Eindhoven tijdens de lokale Qualificat­ion Meet in drie van de vier finales (100m rug, 50m vrije slag en de 100m vrij) een nieuw Limburgs record bij de 16-jarigen. Op de 100m vlinder eindigde ze in de A-finale 1.00.14 als vijfde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium