Het Belang van Limburg

Genkse Lotte (20) hoopt op plekje in team van een van de vijf coaches

- Nele Coune

THE VOICE VAN VLAANDEREN

GENK Zal The Voice van Vlaanderen in 2021 opnieuw uit Genk komen? Lotte Caubergh (20) doet vrijdag alvast een poging om stadsgenoo­t Ibe op te volgen in de populaire talentenja­cht.

Vanaf vrijdag gaan de stoelen weer aan het draaien in een nieuw seizoen van The Voice van Vlaanderen. Zitten deze keer achter de knoppen: Koen Wauters, Natalia - met dochtertje Bobbi-Loua nog in de buik - en nieuwkomer­s Tourist LeMC en Niels Destadsbad­er. Laura Tesoro treedt op als vijfde coach. Zij kan backstage niet-gekozen kandidaten opvissen voor haar team.

De opnames van de Blind Auditions dateren nog van voor de corona-uitbraak. Het is dus perfect normaal dat een studio vol publiek de deelnemers toejuicht en dat kandidaten en coaches mekaar in de armen vliegen. “Het is toch gek om die beelden nu terug te bekijken. Toen mocht alles nog.

Als nu iemand je een knuffel wil geven, denk je: Wat doet die nu?”, vertelt Lotte Caubergh, die een jaar geleden auditie deed.

Nieuw avontuur

“Doorheen de jaren moedigden mensen mij wel aan om me in te schrijven, maar ik dacht eerlijk gezegd niet dat het iets voor mij was. Tijdens The Voice moet je covers zingen en ik ben toch vooral bezig met mijn eigen muziek - een mix van pop, indie en jazz. Maar toen ik terugkwam van een uitwisseli­ng in Italië had ik zin in een nieuw avontuur. En net op dat moment werd er reclame gemaakt voor het nieuwe seizoen”, vertelt de studente Audio Engineerin­g, die momenteel stage loopt bij Galaxy Studios in Mol. De Genkse speelt sinds haar acht jaar cello en leerde zichzelf ook gitaar en piano spelen. Als auditienum­mer koos ze voor Alarm van Anne-Marie. “Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. (lacht) Het nummer stond niet op mijn oorspronke­lijke lijstje, maar om de een of andere reden kroop het steeds in mijn hoofd.”

Rocco

Tijdens haar auditie kon Lotte niet alleen rekenen op steun van familie en vrienden, ze had ook een extra supporter bij. “Mijn hond Rocco! Ik ben er helemaal gek van, dus ik was heel blij toen hij mee mocht naar de studio. Hij is een Leonberger, een grote hond dus, maar een lieve loebas. Mijn ouders hebben hem in huis gehaald toen ik in Italië zat, daarom kreeg hij ook een Italiaanse naam. Toen ik thuiskwam, heb ik hem meteen geclaimd. (lacht) Het hielp wel dat hij erbij was tijdens de Blind Auditions. Hij zorgde voor een aangename afleiding tijdens het wachten. Dan kon ik mij met hem bezighoude­n en niet met het spannende moment dat zou volgen.” Vrijdagavo­nd mag ze die spanning nog eens herbeleven. “Ik ben superbenie­uwd naar de uitzending. Naar wat ik toen allemaal gezegd heb en vooral hoe ik gezongen heb. Die auditie gaat zo snel. Je beleeft alles in een waas. Pas achteraf besef je pas wat er allemaal gebeurd is. Het is natuurlijk spijtig dat ik nu niet kan afspreken met vrienden om de aflevering samen te bekijken, maar we gaan het gezellig maken met de familie én met Rocco. Hoewel die er waarschijn­lijk niet veel van zal begrijpen.” (lacht)

→ ‘The Voice van Vlaanderen’, VTM, 20.40

uur

→ ‘The Voice Comeback Stage’ met Laura Tesoro is meteen na de uitzending te bekijken op VTM GO

 ?? FOTO VTM ?? De Genkse Lotte Caubergh zingt ‘Alarm’ van Anne-Marie.
FOTO VTM De Genkse Lotte Caubergh zingt ‘Alarm’ van Anne-Marie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium