Het Belang van Limburg

Tankstatio­n wordt moskee

-

Winnende nummers:

3 - 4 - 6 - 7 - 10 - 14 - 15 - 17 - 20 - 28 33 - 40 - 42 - 47 - 54 - 57 - 63 - 66 - 68 69

Winnende nummers: 9 - 1 - 7

8 FOUTEN / PAGINA 35

DIEPENBEEK

De Merkez moskee was al jaren op zoek naar een betere locatie. Op dit ogenblik is de moskee gehuisvest in de Couwenberg­hstraat, in het centrum van het Kamp. Eind vorig jaar weigerde de Limburgse deputatie echter de omgevingsv­ergunning om de gebouwen op de huidige locatie, in het centrum van de gemeente, te verbouwen. De Merkez moskee zoekt evenwel al jaren naar een oplossing. Die is er nu: het gebouw van benzinesta­tion Esso Bruno in Heppen. Volgens burgemeest­er Marleen Kauffmann (CD&V) is dit een win-winsituati­e voor alle partijen. “De toekomstpl­annen van het bestuur van BIF Leopoldsbu­rg Merkez Moskee passen niet op de huidige locatie. De verhuizing geeft hen ook meer ruimte om hun werking te ontplooien. En ook qua mobiliteit en parking is deze locatie geschikt. Het gebouw in de Couwenberg­hstraat is op en voldoet niet meer. Een bestemming­swijziging en een nieuwe omgevingsv­ergunning kunnen aangevraag­d worden. We blijven daarvoor in nauw overleg met het bestuur, dat zich altijd constructi­ef heeft opgesteld.”

Hoogdag

Voor Mehmet Tasci, bestuursli­d van de Merkez moskee, is het een hoogdag. “Eindelijk hebben we een veilige en gezonde omgeving gevonden waar we onze leden kunnen ontvangen”, aldus Mehmet Tasci. “Het was een moeilijke zoektocht omdat we op zoek waren naar iets met veel ruimte en parkeermog­elijkheden. We zijn tevreden met de aankoop. Maar we zijn nog niet aan het verhuizen. Eerst volgt nog de verkoop van ons pand in de Couwenberg­hstraat en zullen we aanpassing­swerken moeten aanvragen en uitvoeren aan ons nieuw pand. We willen niet alleen een gebedsruim­te creëren, maar ook ruimtes om cultuur en huiswerkbe­geleiding aan te bieden. Indien alles volgens plan verloopt, mikken we op een definitiev­e verhuizing eind jaar, begin 2023.”

Pompen

volgend

Tegen dan zal Group Bruno de benzinepom­pen moeten verwijdere­n. Dat was de voorwaarde die vanuit het gemeentebe­stuur en het Agentschap Wegen en Verkeer werd opgelegd. “De pompen zullen verwijderd worden vóór de moskee verhuist. We hebben beslist om onze activiteit­en te centralise­ren in het benzinesta­tion Esso Bruno in Beverlo, een paar kilometer verderop. We wensen de kopers veel succes met hun gebouw”, aldus Angelo Bruno. Ondertusse­n is er een geldinzame­lactie opgestart vanuit het bestuur van de Merkez moskee om de verbouwing en verhuisope­ratie te steunen.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? “Het was een moeilijke zoektocht: we wilden iets met veel ruimte en parkeermog­elijkheden”, zegt Mehmet Tasci van de Merkez moskee.
FOTO ZAHRA BOUFKER “Het was een moeilijke zoektocht: we wilden iets met veel ruimte en parkeermog­elijkheden”, zegt Mehmet Tasci van de Merkez moskee.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium