Het Belang van Limburg

Aster Janssens, van Genkie naar Rouchette en Red Flame

- Lars Aussems

VROUWENVOE­TBAL VRIJDAG 20.30U: GENK LADIES STANDARD (SUPER LEAGUE) Na het tweeluik tegen Gent krijgt KRC Genk Ladies vrijdag (20.30u) opnieuw een taaie klant voorgescho­teld. Niemand minder dan Standard, de nummer twee uit de klassering, zakt straks af naar Limburg. Kersvers Red Flame Aster Janssens (19), die Genk inruilde voor Luik, rekent niet op cadeaus.

Met een zesde plek tot dusver doet het jeugdige Genk Ladies het dit seizoen niet onaardig. Toch was en blijft het doel om play-off 1 te halen. En dus snakt KRC, na een nul op zes tegen Gent, naar puntenwins­t. Als het van Aster Janssens afhangt, moet Genk dat nog een weekje uitstellen. “KRC heeft nog altijd een speciale plek in mijn hart, maar op het veld is er nu eenmaal geen plaats voor compassie”, lacht de 19-jarige middenveld­ster, die KRC eind vorig seizoen - na vier mooie jaren inruilde voor Standard. “Een overstap die ik me nog niet beklaagd heb. Ik kreeg de kans om sportief een stapje hoger te zetten en heb die gegrepen.”

In die mate zelfs, dat de Peerse woensdag door bondscoach Yves Serneels voor het eerst opgeroepen werd voor de Red Flames. “Ik ben enorm blij met de selectie”, glimlacht ze. “Het is een droom die uitkomt. Al van jongs af had ik twee grote dromen: bij de Red Flames geraken en in het buitenland profspeels­ter worden.”

Eén doel werd dus al bereikt. Op naar het volgende. Al houdt Janssens de voetjes profession­eel op de grond. “Ik besef hoe snel alles kan veranderen in het voetbal. Ik blijf dus hard verder werken en dan zien we wel wat er nog volgt.”

Zus van STVV’er Wolke

Wat straks al volgt, is een terugkeer naar haar ex-club. “Ik ben altijd graag bij KRC geweest en zal nooit vergeten wat ze voor mij gedaan hebben. Ik ben nog steeds bevriend met enkele speelsters. Ik gun Genk dus zeker het allerbeste. Ik hoop voor hen dat ze play-off 1 halen. Ze mogen van mij nog al hun wedstrijde­n winnen, behalve tegen ons natuurlijk. Want Anderlecht mag dit seizoen dan wel beter zijn dan wij, Standard beschikt ook over een sterke kern en weigert om die eerste plek nu al op te geven. Wat ik zal doen als ik scoor? Dat zien we dan wel. Ik denk niet dat Genk het me kwalijk zou nemen als ik uitbundig juich”, lacht Aster. De studente criminolog­ie is overigens de jongere zus van STVV-speler Wolke (26). “Ik heb altijd naar hem opgekeken. Ik vind het vooral knap hoe rustig hij gebleven is onder moeilijke omstandigh­eden. Het is een echte doorzetter.”

Live op hbvl.be

Genk Ladies-Standard is vrijdag (20.30u) live te volgen op onze website: www.hbvl.be

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY/ISOSPORT ?? Aster Janssens, de zus van STVV’er Wolke (inzet), werd voor het eerst geselectee­rd voor de Red Flames. “Een droom die uitkomt.”
FOTO DICK DEMEY/ISOSPORT Aster Janssens, de zus van STVV’er Wolke (inzet), werd voor het eerst geselectee­rd voor de Red Flames. “Een droom die uitkomt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium