Het Belang van Limburg

Uitbreidin­g biogasinst­allatie Wauters Energy geweigerd

-

MINISTRIEE­L BESLUIT

De Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen had de omgevingsv­ergunning die toenmalig minister Koen Van Den Heuvel (CD&V) had afgeleverd al vernietigd na het beroep van de gemeente Kortessem.

“Het is een industriee­l bedrijf dat niet thuishoort in dit agrarisch gebied”, zegt burgemeest­er Tom Thijsen (CD&V). Minister Zuhal Demir (N-VA) bevestigt nu het standpunt van de deputatie, die de uitbreidin­g en de regularisa­tie voor het varkensbed­rijf en de biogasinst­allatie eerder weigerde.

“Volgens mij kan de BVBA Wauters herbeginne­n met aanvragen, maar dan voor een beperkte hoeveelhei­d”, zegt burgemeest­er Werner Raskin (Open Vld) van Hoeselt. “Aanvankeli­jk was de geurhinder doenbaar en steunden we dit milieubewu­ste bedrijf. Maar toen de exploitati­e groter werd, kwam er effectief hinder voor de buurt. Wel hebben we de indruk dat Wauters zich het jongste jaar strikt aan de regels houdt, of dat hij aan het afbouwen is, want wij hebben omzeggens geen klachten meer van geurhinder. Ik kan het weten, want wij wonen zelf in die buurt.”

“Goed nieuws”

“We vinden het uiteraard heel goed nieuws”, zegt Chantal Willemans, vertegenwo­ordiger van het buurtcomit­é. “Al meer dan tien jaar vechten we tegen deze ongeoorloo­fde uitbreidin­g. Het is een echt industriee­l bedrijf geworden met veel geur- en verkeershi­nder in de omliggende straten. Ik hoop dat deze zaak nu definitief geregeld is en dat de rust hier weerkeert.”

Bij de firma Wauters Energy was niemand bereikbaar voor commentaar. Tegen deze beslissing is nog een hoger beroep mogelijk.

TONGEREN

BREE

 ?? FOTO RAPO ?? Tegen deze beslissing is nog een hoger beroep mogelijk.
FOTO RAPO Tegen deze beslissing is nog een hoger beroep mogelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium