Het Belang van Limburg

Grote zorgen voor Naesen na zwelling op de rechterkni­e

-

Oliver Naesen heeft grote zorgen. Bij een megacrash op vier kilometer van de finish verstuikte hij zijn rechterkni­e zo dat hij niet eens meer dat been kon plooien. Geduwd door Belgisch kampioen Dries De Bondt kwam de Oost-Vlaming van AG2R-La Mondiale zeven minuten later over de finish. Of dit gevolgen heeft voor de klassieker­s, wordt de volgende dagen duidelijk.

“Wat de aard van het letsel is, weet ik nu niet”, zei Naesen vooraleer hij de bus opzocht. “Ik vrees voor een soort voetbalble­ssure. Mijn fiets draaide onder mijn lichaam 180 graden terwijl mijn been nog vastzat in het klikpedaal. Met zo’n zwelling is een scan nu laten uitvoeren ook zinloos. Ik kwam aan in de hoop om in deze BinckBank Tour verder te kunnen rijden. ”

Of dat überhaupt kan, moet nog duidelijk worden. De ploegdokte­r van AG2R-La Mondiale, Thomas Klimaschka, liet in een teamcommun­iqué weten dat er na een nachtje slapen een nieuw onderzoek volgt om te zien of het raadzaam is om Naesen te laten starten. Vaststaat dat er niets is gebroken, maar toch viel een ligamenten­letsel ook niet uit te sluiten.

Steels breekt handwortel­beentje

Voor Stijn Steels is het seizoen alvast voorbij. Dinsdagavo­nd werd duidelijk dat de prof van Deceuninck - Quick Step in diezelfde val een handwortel­beentje brak in de linkerpols. Hij wordt eerstdaags geopereerd. De crash kwam tot stand toen een renner van Sunweb à la Bob Jungels in de Tour de France ineens naar links afweek en Boivin op hem inreed. Diens ploegmaat Jenthe Biermans van Israël Start-Up Nation is met zware kneuzingen en schaafwond­en over het hele lichaam out.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De rechterkni­e van Oliver Naesen baart zorgen.
FOTO PHOTO NEWS De rechterkni­e van Oliver Naesen baart zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium