Het Belang van Limburg

Romi Soors wordt in oktober jongste schepen van het land

- Koen Luts

GEMEENTERA­AD LUMMEN Veerle Verboven (CD&V) stopt als schepen van Sport, Bibliothee­k, Communicat­ie en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking in Lummen. Maandag neemt ze ontslag en in oktober zal ze opgevolgd worden door partijgeno­te Romi Soors. Met haar 23 jaar wordt Soors de jongste schepen van België.

Veerle Verboven besliste om haar schepenman­daat na bijna twee jaar te beëindigen omdat de combinatie met haar job als thuisverpl­eegkundige zeer zwaar was. “Ik heb altijd aan politiek gedaan vanuit mijn hart en deed dat voor alle Lummenaren. Maar de coronacris­is maakte me duidelijk dat mijn patiënten op de eerste plaats komen. De zorg voor hen viel moeilijk te combineren met het ambt als schepen. Mijn engagement naar de Lummenaren zal ik vanaf oktober blijven vervullen als gemeentera­adslid”, vertelt Verboven. Maandag zal de gemeentera­ad officieel kennisneme­n van haar ontslag en dan wordt in een volgend dagordepun­t de functie vacant gesteld. Bedoeling is dat op 19 oktober de gemeentera­ad kennis zal nemen van de voordracht­sakte van Romi Soors. Daarna zal zij de eed afleggen en met haar 23 jaar wordt zij de jongste schepen van België. Momenteel is dat de CD&V’er

Bas Surmont uit Wevelgem. Romi Soors was hoofdleids­ter van de Chiro. Ze zetelt nu in de gemeentera­ad en is er fractielei­der van de CD&V. Vorig jaar studeerde ze als als Master in de Rechten aan de KULeuven en daarna werd ze beleidsadv­iseur van Europarlem­entslid Kris Peeters. “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om als jonge vrouw mee te bouwen aan het beleid en een mooie toekomst voor onze gemeente. Er ligt heel wat werk op de plank, maar ik ben erg gemotiveer­d om de handen uit de mouwen te steken”, zegt Soors.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Romi Soors wordt in oktober de jongste schepen van België.
FOTO KOEN LUTS Romi Soors wordt in oktober de jongste schepen van België.
 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Veerle Verboven stopt als schepen.
FOTO KOEN LUTS Veerle Verboven stopt als schepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium