Het Belang van Limburg

Summie en Wauters kiezen voor Limburgs WK-drietal

- Rob Rodiers

WIELRENNEN

MAANDAG BEKENDMAKI­NG WK-SELECTIE

Maandag maakt bondscoach Rik Verbrugghe de Belgische selectie bekend voor het WK in het Italiaanse Imola. Johan Vansummere­n en Marc Wauters, samen goed voor 16 WK-deelnames, openbaren nu al hun achttal en strijdplan.

Woensdag reisde bondscoach Rik Verbrugghe naar EmiliaRoma­gna af om het WK-parcours met eigen ogen te doorgronde­n alvorens zijn achttal voor Imola samen te stellen. Dit is wat onze selectiehe­er te zien kreeg…

Het bijna 29 kilometer lange WK-rondje start en finisht op het wereldverm­aarde circuit van Imola. Bij het verlaten van de racebaan begint de omloop meteen te klimmen. Na een zestal kilometer wacht de eerste klim, die naar Mazzolano. Over 2,7 km stijgt het wegdek met een gemiddelde van 6,1%. Vooral de eerste kilometer is pittig, met een stijgingsp­ercentage van 9,6%. Nadien wacht de duik naar Riolo Terme en een 3 km lang recuperati­estuk in het dal. Na 14,5 km wacht de voet van de Cima Galisterna, een klim van eveneens 2,7 km die in knikjes omhoog loopt. Het middenstuk is het steilste met 1,4 km aan 10,6% gemiddeld en uitschiete­rs tot 14%. Na deze tweede klim volgt een glooiend plateau en een vrij smalle, technische afdaling die naar het racecircui­t leidt. Conclusie: op dit parcours, dat negenmaal dient afgelegd te worden, kan de beslissing overal vallen. Haast de volledige omloop leent zich immers om te koersen. Renners die een goeie Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije in de benen hebben, zijn er in het voordeel. Want het is een rondje dat in de kleren gaat kruipen. In tegenstell­ing tot het Zwitserse Martigny wacht hier geen vlakke aanloop van een honderdtal kilometers. Het asfalt knikt nagenoeg de volledige dag op en af.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, RAYMOND
LEMMENS ?? Tim Wellens, Dylan Teuns en Ben Hermans
zouden van Marc Wauters
en Johan Vansummere­n mee naar het
WK mogen.
FOTO'S PHOTO NEWS, RAYMOND LEMMENS Tim Wellens, Dylan Teuns en Ben Hermans zouden van Marc Wauters en Johan Vansummere­n mee naar het WK mogen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium