Het Belang van Limburg

Rapper Roméo Elvis bekent aanranding

“Neem geen voorbeeld aan mijn gedrag.” Die boodschap deelt Roméo Elvis (27) met zijn fans nadat hij toegaf schuldig te zijn aan aanranding. Zijn zus Angèle (24) reageerde intussen ook, onder grote druk van haar volgers, en veroordeel­t de daden van haar br

- Dennis Van Goethem

Een jonge Brusselse vrouw kwam dinsdag met de feiten naar buiten. Ze schreef op Instagram dat Roméo Elvis haar heeft aangerand en staafde dat met berichten waarin hij schuld bekende. In één daarvan zegt Roméo Elvis dat hij zijn vriendin Lena al op de hoogte bracht. Zijn management houdt nog steeds de lippen stijf, maar via sociale media heeft de rapper gisteren zelf publiekeli­jk gereageerd. Al blijft hij wazig over wat er precies is gebeurd.

“Ik besef dat ik mijn handen op een ongepaste manier heb gebruikt”, klinkt het. “Ik dacht dat ik inging op een uitnodigin­g. Toen het er geen bleek te zijn, ben ik meteen gestopt. Ik heb oprecht spijt.” Elvis benadrukt dat hij privé al meermaals zijn verontschu­ldigingen aanbood. “Ik ben niet fier op mijn gedrag en hoop te kunnen dienen als voorbeeld dat niet gevolgd mag worden.” Het slachtoffe­r haalde haar berichten dinsdagavo­nd offline en is niet bereikbaar voor commentaar.

Naast Roméo Elvis heeft ook zijn zus Angèle zich intussen uitgesprok­en over de zaak. En dat op luide vraag van haar fans, die haar online bestookten met de hashtags #balanceton­frere en #balanceton­rappeur. Verwijzing­en naar haar lied Balance ton quoi, dat uithaalt naar seksisten. Omdat Angèle onlangs een Franse rapper met de vinger wees na beschuldig­ingen van aanranding, verwachtte­n haar volgers nu eenzelfde reactie om geloofwaar­dig te blijven.

“Dit doet pijn”

“Ik vecht aan de zijde van vrouwen en verwaarloo­sde minderhede­n, net zoals ik handelinge­n die tegen mijn principes ingaan veroordeel”, schrijft Angèle in een mededeling. “Nu is dat nog belangrijk­er, omdat het gaat over iemand dicht bij mij. Het doet pijn om dit zo te vernemen. Ik hoop dat er meer besef komt en dat mentalitei­ten zullen veranderen.” Het Franse model Lena, de vriendin van Roméo Elvis, reageerde vooralsnog niet.

 ??  ??
 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? In een publieke mededeling erkent Roméo Elvis (op de foto met zijn zus Angèle) zijn fouten. “Ik hoop te dienen als voorbeeld dat niet gevolgd mag worden.”
FOTO CARLO COPPEJANS In een publieke mededeling erkent Roméo Elvis (op de foto met zijn zus Angèle) zijn fouten. “Ik hoop te dienen als voorbeeld dat niet gevolgd mag worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium