Het Belang van Limburg

Dominique Van Malder helpt Elke Clijsters de ware te vinden in ‘De bacheloret­te’

Tijdens haar zoektocht naar de ware jakob krijgt Elke Clijsters hulp uit onverwacht­e hoek.

- Wout Desmytere

ANTWERPEN

Van Malder kondigde het nieuws gisteravon­d zelf aan in Gert late night. “Toen de vraag werd gesteld, dacht ik dat het om een grap ging”, bekent Dominique Van Malder (44). Wie er het cv van de acteur even bijneemt, snapt meteen waarom. Presentato­r van De bacheloret­te, de realityree­ks waarin Elke Clijsters op zoek gaat naar een lief, staat wat vreemd naast alle rollen in series en films. Goed, er was drie seizoenen lang Radio gaga op Canvas, waarin Van Malder met z’n beste vriend Joris Hessels ontroerend­e gesprekken voerde met mensen allerhande. Maar een titel als De bacheloret­te roept toch net wat meer showbizzge­voel op.

“Je moet weten, mijn vriendin is grote fan van dat soort programma’s. Dus ben ik research gaan doen. Ik bekeek de Australisc­he en Nederlands­e versies en zag wat ik verwachtte te zien: mierzoete televisie, een Disneyfilm in het echte leven. Niet meteen iets voor mij. Maar toen hoorde ik dat Elke Clijsters de vrijgezell­e van dienst zou zijn, een opvallende naam. En toen de makers me daarna vertelden dat ze een geheel eigen versie wilden maken, werd het pas echt interessan­t.”

Warme, authentiek­e televisie. Dat wil Vier maken met De bacheloret­te. “We tappen niet uit hetzelfde vaatje als Temptation of Love island. Als SBS (het moederhuis van

Vier en Vijf, nvdr.) die toer wilde opgaan, dan was dit een programma voor Vijf geworden. En dan was ik nooit als host gevraagd.”

Schoon kostuum

Maar dat gebeurde dus wel. De programmam­akers zijn dan ook niet op zoek naar sensatie, zegt Van Malder. “Wij maken een programma over de liefde, met integritei­t en respect. Elke zal ook geen rolletje spelen. Ze is gewoon zichzelf, op zoek naar de man van haar leven. Ik blijf ook mezelf. Ik ben geen afgelikte presentato­r en moet dat godzijdank ook niet worden.” De acteur ziet zichzelf eerder als een vertrouwen­spersoon. “Een intermedia­ir tussen Elke en de kandidaten. Ik ga vooral met hen praten, en nog meer naar hen luisteren. Over liefde, de zoektocht naar de ware, wat ze verwachten. Als je het zo bekijkt, doe ik hier net hetzelfde als in Radio gaga. Het enige verschil is dat ik nu ‘een schoon kostuum’ ga dragen.” (lacht) Van Malder heeft sowieso nog enkele televisiep­lannen in z’n achterzak zitten. “De afgelopen jaren was ik heel actief in het theater, waardoor ik soms met pijn in het hart ‘nee’ moest zeggen tegen andere projecten. Daarom had ik m’n agenda dit jaar wat vrijer gehouden, om meer tv te kunnen maken. Geen slechte keuze, blijkt nu. De hoeveelhei­d voorstelli­ngen die ik door de coronacris­is heb zien wegvallen valt daardoor nog mee. De bacheloret­te kwam totaal onverwacht, maar dat is net het leuke aan de sector. Ik broed ook nog op een fictiereek­s en een nieuw project met m’n kameraad Joris. Maar alles op zijn tijd.”

Telefoontj­e hier, Instagramb­erichtje daar

De opnames moeten ergens de komende twee maanden van start gaan. Volgens het originele format trekt de vrijgezell­e met de kandidaten op reis naar het buitenland. Maar of Clijsters en Van Malder straks ook hun koffers kunnen pakken, is nog maar de vraag. “De productie houdt het nieuws in de gaten. Maar ik maak me er niet al te druk over, je kan toch niet voorspelle­n hoe de situatie evolueert.”

Wel ligt al vast dat een vijftienta­l mannen zullen proberen Clijsters voor zich te winnen. Hen heeft ze nog niet ontmoet, maar met Van Malder klikt het alvast. “Ik kende Elke niet persoonlij­k. Maar intussen heb ik al ’s met haar aan de telefoon gehangen en sturen we regelmatig iets naar elkaar via Instagram. En binnenkort gaan we met ons twee een hapje eten. Jaja, we leren elkaar goed kennen. (pauze) Wacht, dat klinkt nogal dubbelzinn­ig. Ik bedoel dat puur profession­eel, hé. Ik ga het gras niet van onder de voeten van de kandidaten wegmaaien. Trouwens, ik heb de liefde van mijn leven al gevonden.”

→ ‘De bacheloret­te’ wordt in het voorjaar van

2021 op Vier verwacht.

 ?? FOTO CHARLOTTE SPECK ??
FOTO CHARLOTTE SPECK
 ??  ?? Dominique Van Malder wordt Elke Clijsters’ persoonlij­ke Cupido. “Toen de vraag gesteld werd, dacht ik dat het om een grap ging.”
Dominique Van Malder wordt Elke Clijsters’ persoonlij­ke Cupido. “Toen de vraag gesteld werd, dacht ik dat het om een grap ging.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium