Het Belang van Limburg

Agent met boksbeugel in huis slaat zwangere vrouw knock-out

-

RECHTBANK HASSELT

Een 36-jarige Hasselaar is gisteren veroordeel­d voor agressie tegenover zijn zwangere echtgenote en voor illegaal wapenbezit. De man, die bij de politie in Brussel werkt, was onder invloed van alcohol. Hij kreeg opschortin­g van straf.

Op 7 juli ging politie LRH ter plaatse na een oproep van de zwangere vrouw. Het was al de tweede keer die nacht. Deze keer troffen ze haar rillend van angst in de inkomhal van het appartemen­t aan. Ze had een bloedneus en vertelde dat ze tijdelijk het bewustzijn verloren had toen de man haar bij de keel had gegrepen.

Toen de agenten verhaal gingen halen bij de dertiger, reageerde deze agressief. Uiteindeli­jk voerden ze hem af naar het politiekan­toor, en ook daar gedroeg hij zich agressief door vechthoudi­ngen aan te nemen. Een huiszoekin­g, op zoek naar het dienstwape­n van de Brusselse agent, leverde een boksbeugel, pepperspra­y en nunchaku’s op. Sinds de feiten volgt de Hasselaar een behandelin­g voor zijn alcoholver­slaving. Ook sprak hij de intentie uit om zich te laten opnemen voor zijn agressiepr­oblemen.

Positieve elementen waar de rechter rekening mee hield bij de bepaling van de strafmaat. Het leverde de politieman opschortin­g van straf op. Wel zijn er voorwaarde­n. Zo moet de dertiger zijn behandelin­gen voortzette­n en stappen ondernemen om zijn werk bij de Brusselse politie te hervatten. De wapens zijn verbeurdve­rklaard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium