Het Belang van Limburg

Jetteke is niet meer, maar haar winkeltje blijft

Lotto

-

BUURTWINKE­L

Jetteke Haccourt-Weustenraa­d, sinds jaar en dag een begrip in Veurs en bij uitbreidin­g de hele Voerstreek, is op 86-jarige leeftijd overleden. Ze was de uitbaatste­r van een van de kleinste winkeltjes in Vlaanderen.

Jetteke Weustenraa­d is op 5 september in het ziekenhuis overleden. Haar winkeltje, toepasseli­jk omgedoopt tot ‘Jetteke’ toen ze de zaak van haar vader overnam, was een echte trekpleist­er. Voor de inwoners van Veurs, maar ook voor toeristen die de Voerstreek kwamen bezoeken. Haar winkeltje langs de bronnenwan­deling, de mooiste wandeling van Vlaanderen, was voor velen een ideale tussenstop om even op adem te komen, de honger te stillen en de dorst te laven. En je kon er proeven van een Voerdrupke en andere streekprod­ucten.

Opvolging

“Tot voor corona kwam ze nog iedere dag in het winkeltje aan de Kabine in Veurs”, zegt haar zoon Francis Haccourt, die haar werk wil verderzett­en. “Ze had gehoopt om nog het honderdjar­ige bemensen staan van het winkeltje te kunnen beleven in 2025.”

Haar vader Guillaume begon met de zaak in 1925. Vroeger, toen Jetteke nog kind was, ging ze de bestelling­en aan huis opnemen en vervolgens werd er bij de mensen thuis geleverd. “In oktober zou moeder 87 jaar worden”, zegt Francis. “Het eeuwfeest heeft ze niet meer kunnen meemaken. Tot een jaar geleden runde ze nog de winkel. Ze was het gewoon om te zien. De coronatijd vond ze dan ook bijzonder erg.”

Homejackin­g

Haar man Léon overleed in 2006. “In datzelfde jaar werd ze in huis overvallen bij een homejackin­g, ze werd toen hardhandig aangepakt”, zegt Francis. “Die overval, het overlijden van vader en nu de coronacris­is hebben haar een knak gegeven. Maar wij gaan haar werk verderzett­en. We zullen niet meer alles hebben in de winkel, maar streekprod­ucten zullen we zeker nog verkopen.” Ook het terras blijft een ideale tussenstop voor de vele wandelaars en fietsers in de Voerstreek

Op vrijdag 11 september vindt de uitvaart van Jetteke plaats bij begrafenis­ondernemer en crematoriu­m Walpot in Eijsden (Pisartlaan 8). Vanavond om 19 uur is er een gebedswake in de Sint-Martinuske­rk in Sint-Martens-Voeren.

Winnende nummers:

8 - 13 - 16 - 17 - 24 - 44 Bonusnumme­r: 12

Winnende nummers:

2 - 5 - 7 - 16 - 19 - 25 - 36 - 38 - 39 - 40 - 41 - 47 - 49 - 50 - 56 - 59 - 61 - 63 - 64 - 67

Winnende nummers: 1 - 1 - 2

Winnende nummers: 2 - 9 - 31 - 35 - 41 Winnende sterren: 9 - 12

TESSENDERL­O

 ?? FOTO RR ?? Tot een jaar geleden runde Jetteke nog zelf de winkel.
FOTO RR Tot een jaar geleden runde Jetteke nog zelf de winkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium