Het Belang van Limburg

Kwizien heropent met tiengangen­menu en zelfgemaak­te borden

“Corona heeft ons aan het denken en aan het werk gezet”, zegt een tevreden uitbater Marielle Clercx.

-

HORECA

Sinds de coronacris­is het horecaleve­n zowat tot nul herleidde, is Kwizien wel al open geweest maar de jongste twee weken werden alle ideeën die in die periode groeiden ook in de praktijk omgezet. Gedurfd in deze tijden zou je denken, maar dat zien Marielle en haar crew anders. “Ik ben de jeugd helemaal gevolgd”, lacht ze. “We zijn afgestapt van het toch wat stoffige en oubollige interieur dat al 14 jaar dienst deed. De ploeg rond onze chef Arne is qua leeftijd tussen 17 en 26 jaar oud en zij bulken van ambitie en fijne ideetjes. Op die golf surf je dan graag mee, zelfs in coronatijd­en.”

Brazilië

“We hebben plaats voor 32 mensen, zowel voor de lunch als het diner. Mensen willen genieten op een veilige manier en daar zorgen we voor”, zegt Marielle. “Meer dan ooit komen er koppels langs. In coronatijd hebben ze zelf veel gekookt en nu willen ze nieuwe dingen ontdekken. En de vakantie in eigen land wordt ook op restaurant gevierd, zelfs nu nog. Daarom hebben we ons interieur in andere, frissere kleuren gestoken met als kers op de taart een prachtige ronde tafel uit Braziliaan­s kwartsiet. Groenig zwart, een eye-catcher. We hebben er ook nog een kleinere vierkante versie van. Verder werken we nog aan een soort herinnerin­gsmuur voor de chefs die we hadden. Uiteraard Csaba Ignacz, die ons veel te vroeg is ontvallen, maar ook ‘Lady chef ’ Ann-Sophie Breysem en nu Arne. Alle drie toppers.”

Bommen en borden

De 25-jarige Arne Beirinckx zwaait vandaag de scepter in de keuken. En als hij niet tussen de potten en pannen staat, zit hij aan de bakoven om de eigen borden te bakken. “We maken onze eigen borden, vandaag hebben we een zestal collecties klaar. We hebben er dus nog wel wat te gaan om ons tiengangen­menu ook op eigen borden te kunnen opdienen. De borden maken we in de weekends, in onze vrije tijd. We krijgen daarbij hulp van Sofie Brauns. In haar atelier mogen we de borden gaan bakken. Dan kleuren we ze hier in de zaak, waarna ze opnieuw naar het atelier gaan om ze restaurant­klaar te krijgen.”

Op de vraag wie nu tien gangen binnen gelepeld krijgt antwoordt Arne stellig: “Echt iedereen”. “Ik ken plekken waar er nog veel meer opgediend worden. Weet je, we hebben ook menu’s met minder gangen, maar dan zijn de porties gewoon wat groter. Maar wie zeven of tien gangen kiest, krijgt echt het hele verhaal van Kwizien op één avond op zijn bord. Smaakbomme­n, met zeker mijn favoriete producten uit onze Noordzee en citrusvruc­hten erin verwerkt. Het is absoluut niet de bedoeling dat je te veel of te weinig gegeten hebt, maar net genoeg. In drie tot vier uurtjes lukt dat echt perfect.”

→ Het tiengangen­menu kan alleen ’s avonds gegeten worden en kost 119 euro. Maar de Kwizien-keuken proeven kan ’s middags al vanaf 39 euro.

 ?? FOTO
SVEN DILLEN ?? Het team van Kwizien aan hun nieuwe tafel uit Braziliaan­s kwartsiet. Een eye-catcher, waaraan je vanaf nu een tiengangen­menu kan nuttigen.
FOTO SVEN DILLEN Het team van Kwizien aan hun nieuwe tafel uit Braziliaan­s kwartsiet. Een eye-catcher, waaraan je vanaf nu een tiengangen­menu kan nuttigen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium