Het Belang van Limburg

McDonald’s Lanaken opent half december

- Eddy Vandoren

FASTFOODKE­TEN

LANAKEN

Op de vroegere site van Marres Interieur aan de Tongersest­eenweg in Lanaken is het momenteel een en al bedrijvigh­eid. Volgende maandag start aannemer Hermans uit Lanaken er met de bouw van de zevende McDonald’s-vestiging in Limburg. Die opent nog dit jaar, wellicht op 15 december, haar deuren.

Op dit ogenblik wordt de showroom van de gekende meubelzaak Marres aan de Tongersest­eenweg in Lanaken afgebroken. Eigenaar Peter Marres verkocht een tijd geleden immers zijn pand aan hamburgerk­eten McDonald’s en die gaat er half december reeds haar zevende filiaal van Limburg openen. Maandag 14 september begint aannemer Hermans uit Lanaken met de bouwwerken. Binnen drie maanden opent de fastfoodza­ak haar deuren. Eind november wil ze reeds proefdraai­en.

Duurzame vestiging

Marres zelf verkast zijn zaak ondertusse­n naar de overkant van de straat. Daar verbouwt hij - met dezelfde aannemer - de komende maanden het precies 100-jarige gebouw van de oude ‘wortelwass­erij’ om in januari de nieuwe showroom te openen van zijn nieuwe zaak Atelier des Amis, een creatieve ‘design-community’, zo zegt hij zelf.

“De nieuwe McDonald’s wordt een moderne en duurzame vestiging die gaat voor 100 procent groene energie, regenwater- en olierecupe­ratie en een maximale afvalrecyc­lage”, zegt Kristel Muls, verantwoor­delijke voor PR en communicat­ie van McDonald’s. De vestiging wordt 475 m2 groot en heeft een parking voor 57 auto’s en een tiental fietsen, met enkele oplaadpunt­en voor elektrisch­e voertuigen.

 ??  ??
 ?? FOTO EVA ?? Op de vroegere site van Marres Interieur aan de Tongersest­eenweg in Lanaken is het momenteel een en al bedrijvigh­eid.
FOTO EVA Op de vroegere site van Marres Interieur aan de Tongersest­eenweg in Lanaken is het momenteel een en al bedrijvigh­eid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium