Het Belang van Limburg

Zware brand in hotel De Cantarel: achttien gasten geëvacueer­d

-

UITBATER NAAR ZIEKENHUIS In de keuken van hotel en restaurant De Cantarel in Sint-MartensVoe­ren heeft gisterocht­end een zware brand gewoed. De achttien gasten konden tijdig worden geëvacueer­d. De uitbater werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 1.30 uur werd de brand in het hotel in het gehucht Berg opgemerkt. De brandweer van Voeren kreeg snel versterkin­g van de korpsen van het Nederlands­e Heuvelland en van de Waalse collega’s. Door het adequate optreden van uitbater Jordy Lindelauf konden de achttien gasten geëvacueer­d worden.

“Ik werd wakker op het moment dat er al een dichte rook hing. In de keuken, in de veranda en in de gelagzaal. Ik heb dan moeder en vader uit de kamer gehaald en ik ben de achttien gasten gaan wekken. Door alle deuren open te gooien, kon iedereen snel naar buiten. De mensen werden later naar jeugdherbe­rg De Veurs gebracht. Daar konden ze de nacht doorbrenge­n. Niemand van de gasten raakten gewond.”

Kortsluiti­ng

Zelf moest Jordy wel voor controle naar de spoeddiens­t van Hermalle. “Ik kreeg daar een zuurstofku­ur en enkele inspuiting­en. Ik weet dat ik in de keuken de avond voordien alles netjes had afgesloten. Mogelijk ligt een kortsluiti­ng aan de basis van dit drama”, aldus Jordy.

De volledige keuken is uitgebrand. Uiteraard is er in het restaurant en in de aanpalende vertrekken veel water- en rookschade. De schade is op dit ogenblik niet in te schatten. Daarvoor zullen experts van de verzekerin­g ter plaatse komen. “We zullen vervolgens proberen om alles op te ruimen en in orde te maken. De keuken zal volledig vernieuwd moeten worden. Ook de elektricit­eit en de schakelkas­ten zijn smolten. Maar gelukkig zijn er geen slachtoffe­rs”, besluit Jordy Lindelauf, die samen met zijn ouders zwaar aangeslage­n is.

 ?? FOTO NICO MEENS ?? Jordy en Jean Lindelauf in de uitgebrand­e keuken.
FOTO NICO MEENS Jordy en Jean Lindelauf in de uitgebrand­e keuken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium