Het Belang van Limburg

Zusjes Severyns spelen Masters in eigen club

- Johan Mulders

TENNIS HBVL-JEUGDSTERR­ENCIRCUIT Met de Masters in GT Tessenderl­o wordt dit weekend een punt gezet achter het HBVL-Jeugdsterr­encircuit. Ondanks corona werd het een geslaagde editie, met twintig tornooien en 2.155 deelnemers. Ook voor de zusjes Liv (14) en Babet (10) Severyns.

“Het is hun eerste deelname. Omwille van corona zijn we dit jaar niet op vakantie geweest en hebben ze meer tornooien gespeeld”, legt papa Jan uit.

Vooral Liv, zijn adoptiedoc­hter, presteerde erg sterk bij de meisjes 15/2. “Ze heeft acht tornooien gewonnen en ze verloor enkel van Stefanie Schroyen dit seizoen. Dat wordt ook haar voornaamst­e concurrent­e op de Masters. Ze wou dit jaar ook een paar damestorno­oien meespelen, maar die werden omwille van corona geannuleer­d. Dat zal voor volgend jaar zijn. Babet was iets minder gedreven, maar ze trekt zich nu op aan het succes van haar zus. Met haar ben ik weer van nul begonnen, terug aan de tennismuur in Beringen. Die wordt zelfs niet meer gebruikt, zodat ik eerst het onkruid moest afschrapen. We zijn ook bij KTC Beringen aangeslote­n, omdat we op amper 500 meter wonen. In GT Tessenderl­o zijn er meer mogelijkhe­den voor trainingen en interclub. De trainingsa­rbeid heeft geloond, want ze heeft een mooie sprong voorwaarts gemaakt. Op de Masters speelt ze tegen Laura Hubens. Dat wordt moeilijk, want zij is eigenlijk te sterk voor de meisjes 11/3.”

Vince

Naast de twee zusjes is er ook nog Vince (12), die voetbalt bij Lommel. “Hij tennist ook goed. Dit jaar speelde hij enkel in Laakdal mee en hij bereikte meteen de finale. Hij heeft voor voetbal gekozen. In de winter krijgt hij alle aandacht, maar de afgelopen maanden kwamen de dochters op de eerste plaats. Ik train ze ook zelf. Ik heb vroeger nog les gegeven in KTC Diest. Mijn hoogste klassement was B0. Speciaal voor mijn kinderen heb ik een nieuw trainersdi­ploma behaald. Liv moet ik geen privélesse­n laten volgen, omdat je tegen haar best niet te veel kan zeggen. Dat werkt het best. Ze beschikt van nature uit over heel veel souplesse en is fysiek sterk. Voor de Masters gaan we wel nog eens extra trainen deze week.”

PRAKTISCH

Enkel de eerste vier van elke reeks zijn geselectee­rd voor de Masters in Tessenderl­o. De meisjes spelen op zaterdag 12 september en de jongens op zondag 13 september, telkens vanaf 10u. Een foto van alle finalisten verschijnt maandag in de krant.

MASTERS IN ALKEN

De dubbelmast­ers van het criterium worden zoals voorzien gespeeld op zaterdag 10 oktober in Tenniscent­rum Alken maar ook de enkelmaste­rs gaan in Alken door op 3 en 4 oktober omdat Lommelse TC afhaakte wegens corona.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De zusjes Liv en Babet Severyns.
FOTO RAYMOND LEMMENS De zusjes Liv en Babet Severyns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium