Het Belang van Limburg

Simpele zege Bilzen-Waltwilder

- Marc Truyers

HERDEREN-MILLEN BILZEN-WALTWILDER 0 4 Bilzen-Waltwilder had aan één helft genoeg om promovendu­s Herderen-Millen, dat zonder Loix en Yosuf gehandicap­t aan de aftrap kwam, simpel opzij te zetten: 0-4. Carvalho (2x) en een mooie lob van Bloemen zetten de rustscore op het bord. In een overbodige tweede helft prikte Paumen er nog ééntje bij: 0-4.

Bilzen-Waltwilder zette de thuisploeg meteen onder zware druk. De alomtegenw­oordige Carvalho werd in de grote rechthoek onhandig van de sokken gelopen door Corstjens. Het slachtoffe­r zette de elfmeter via de handen van Baeten zelf om: 0-1. De Bilzenaren hielden het gaspedaal stevig ingedrukt. Op het kwartier legde Carvalho af voor Swijngedou­w, die niet egoïstisch was en opnieuw de Braziliaan bediende, die simpelweg de score kon verdubbele­n: 0-2. Een zware afstraffin­g leek in de maak, maar gelukkig voor de wedstrijd herpakte de thuisploeg zich. Ekangamene was tweemaal dicht bij de aansluitin­gstreffer, maar zijn vizier stond net niet scherp afgesteld. 0-2 leek de ruststand te gaan worden, tot Kristof Bloemen een geniale ingeving kreeg. De linkerflan­kspeler zag Baeten enkele meters voor zijn doel staan en trapte vanop veertig meter verrassend nummer drie tegen de touwen. “Ik had de doelman al enkele malen ver voor zijn doel zien staan. Toen ik wat ruimte kreeg in het middenveld waagde ik mijn kans”, legde de exBocholt-speler zijn exploot uit. Bloemen was erg tevreden over de prestaties van zijn teamgenote­n. “Als we wat meer efficiënti­e aan de dag hadden gelegd, konden we misschien nog enkele doelpuntje­s meer maken, maar bij 0-4 ga je automatisc­h de handrem wat optrekken.” Thuisliber­o Yannick Corstjens had letterlijk sterretjes gezien tegen aanvaller Carvalho van Bilzen-Waltwilder. “Bij de eerste drie kopduels kreeg ik een hand of arm tegen mijn hoofd. Hij is niet supersnel, maar gebruikt perfect zijn lichaam. Zijn vroege doelpunten hebben ons plannetje in duigen doen vallen. We wilden ze laten komen en op de counter tegen prikken, maar na de 0-2 moesten we zelf gaan aanvallen. Dat is natuurlijk dodelijk tegen een team als BilzenWalt­wilder, dat in elke linie over spelers beschikt die een match met een klasseflit­s kunnen beslissen. We zijn gewoon in alle linies overklast, maar er volgen nog 29 wedstrijde­n”, besloot Corstjens.

HERDEREN-MILLEN: Baeten, Olivier (76’ Kachala), Corstjens, Smeets, Melo Ferreira, Vanbilsen, Munyange, La Barbera, Ekangamene, Mariën, Ouzahim (58’ Van Muylder). BILZEN-WALTWILDER: Delarbre, Carratta, Swijngedou­w, Bloemen (85’ Theunissen), Corstjens, Paumen, Vangeel, Odeurs, Appermont (59’ Saglam), Carvalho (71’ Mbenza), Bodard.

DOELPUNTEN: 6’ Carvalho (strafschop) 0-1, 15’ Carvalho 0-2, 40’ Bloemen 0-3, 70’ Paumen 0-4. STRAFSCHOP: 6’ Carvalho (omgezet). GELE KAARTEN: Melo Ferreira, Baeten, Carratta, La Barbera, Corstjens. SCHEIDSREC­HTER: Kums. TOESCHOUWE­RS: 250. (matr)

→ Bekijk de beelden op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Carvalho zette Bilzen-Waltwilder met twee goals in het beginkwart­ier op weg naar een ruime zege.
FOTO JEFFREY GAENS Carvalho zette Bilzen-Waltwilder met twee goals in het beginkwart­ier op weg naar een ruime zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium