Het Belang van Limburg

Herlings out met barstjes in nekwervels

-

MXGP

De autoritair­e WK-leider Jeffrey Herlings ging in de vrije training snoeihard tegen de grond. De averij was navenant: barstjes in de nekwervels en een tijdje out. Jorge Prado pakte zijn eerste GP-zege in de MXGP.

Herlings verloor al vroeg in de vrije training de controle over zijn KTM en werd over zijn motor gekatapult­eerd. The Bullet, zondag nog winnaar op deze baan, bleef een tijdje liggen en klaagde over pijn in de nek en de schouders. Gelukkig kon hij wel meteen alle ledematen bewegen. Een eerste onderzoek in het medische centrum op het parcours bracht geen breuken aan het licht. Toch werd Herlings met de helikopter naar het ziekenhuis van Bologna overgevlog­en. “Daar waren op de scans toch barstjes in zijn nekwervels te zien”, vertelt Joël Smets, sportief directeur bij KTM. “Jeffrey heeft het ziekenhuis wel al mogen verlaten en zal donderdag naar Nederland terugkeren voor een uitgebreid onderzoek. Dan zal moeten blijken hoe groot de schade is en hoe lang de revalidati­e zal duren. Maar ik vrees dat hij toch wel een tijdje out zal zijn.”

Eerste voor Prado

De een zijn dood is de ander zijn brood. Door Herlings zijn blessure ruiken plots enkele andere rijders weer hun kans op de wereldtite­l. In eerste instantie Antonio Cairoli en Tim Gajser, die respectiev­elijk tot op 22 en 26 punten van de Nederlande­r zijn genaderd. Die twee moesten gisteren wel hun meerdere erkennen in de 19-jarige Jorge Prado. De Spaanse Lommelaar - die van ver terugkomt na twee zware blessures pakte zijn eerste GP-zege (2+2 in reeksen) in de MXGP. “Het waren pittige duels, ik ben nu echt doodop. Maar het was wel een superweeke­nd”, aldus Prado, die Gajser (5+1), Seewer (1+7) en Cairoli (4+3) achter zich liet. Geen Belgen te bespeuren in de top 10: Desalle eindigde pas elfde, vlak voor Van Horebeek.

 ?? FOTO RA/KTM ?? Jeffrey Herlings.
FOTO RA/KTM Jeffrey Herlings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium