Het Belang van Limburg

Geerts laat steek vallen

-

Geerts had in de vorige drie Grote Prijzen zijn achterstan­d op WKleider Vialle van 22 naar 3 punten teruggebra­cht. De rijder van het Genkse Kemea Yamaha leek in de tweede race van het Italiaanse drieluik in Faenza dan ook klaar voor een aanval op de rode leiderspla­ats. Maar een crash én een beresterke Vialle beslisten daar anders over.

Vialle (19) was outstandin­g op de verraderli­jke Italiaanse baan en won voor het eerst in zijn loopbaan beide reeksen. “Een fantastisc­he dag. Dit is een volgende stap in mijn carrière”, glunderde de Fransman, die op het podium

Renaux (4+2) en Olsen (4+3) naast zich kreeg. Naast de GP-zege pakte de KTM-rijder ook nog eens 18 punten bonus op Geerts, die vierde (3+9 in reeksen) eindigde. “Mooi meegenomen uiteraard. Maar ik ben vooral tevreden over de manier waarop ik hier heb gewonnen. Twee schitteren­de starts, weinig tot geen fouten en een goeie focus. Ik had alles prima onder controle. Zelfs in reeks twee toen Geerts lange tijd in mijn nek bleef hijgen. Dit circuit straft het kleinste foutje meteen af. Maar ik behield mijn focus, hij niet.”

Enkel schaafwond­en

Geerts - die in de eerste reeks zijn tanden had stuk gebeten op Renaux

en derde was geëindigd ging in de tweede manche inderdaad zwaar onderuit. En dat net op het moment dat hij de druk op Vialle weer wilde opvoeren. “Ik zat al een tijdje in zijn wiel. Ik voelde me sterker en zat klaar om aan te vallen”, vertelde Geerts. “Maar plots kreeg ik heel veel grip bergop, iets waar ik me totaal niet aan verwacht had. Ik kon mijn motor niet meer houden en kwakte hard tegen de grond. Op een ambetante plaats dan nog: bergop en tegen de richting in. Dat kostte me heel wat tijd.”

En ook heel wat WK-punten. Geerts zakte na die crash van de tweede naar de veertiende plaats. Op karakter knokte hij zich nog naar plek negen, waardoor hij de schade nog enigszins kon beperken. “Zoiets kan nu eenmaal gebeuren”, bleef Geerts er - zoals steeds - erg rustig bij. De Kempenaar kijkt nu weer tegen 21 punten achterstan­d aan. “Ik ben al blij dat ik geen blessure heb opgelopen. Het bleef beperkt tot wat schaafwond­en op mijn rug. Ik heb hier dan wel een Grote Prijs verloren, maar zeker niet het WK. Er komen nog genoeg wedstrijde­n. Te beginnen zondag, opnieuw hier in Faenza. Of die wedstrijd me nu afschrikt omdat ik zwaar gevallen ben? Nee, helemaal niet. Valpartije­n horen nu eenmaal bij onze sport. Ik vind dit nog altijd een mooi parcours.”

FORMULE 1

Perez zal niet voor Aston Martin racen -

Sergio Perez is bezig aan zijn laatste maanden bij Racing Point, dat volgend seizoen wordt omgevormd tot Aston Martin. Daar is het afwachten wie het tweede zitje krijgt naast Lance Stroll. Mogelijk komt dan Sebastian Vettel (die Ferrari verlaat) in beeld.

FUTSAL

La Baracca Maasmechel­en:

De interprovi­ncialer versterkte de kern met Lucassen (FULL Hasselt), Yalcin, Jansen, Scheepers (allen ex-Eisden-Dorp), Stouten (ex-Zutendaal) en Sultano (B. Maasmechel­en).

 ?? FOTO RAY ARCHER/KTM ?? Geerts (193) jaagt op Vialle (28), maar zal iets later crashen.
FOTO RAY ARCHER/KTM Geerts (193) jaagt op Vialle (28), maar zal iets later crashen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium