Het Belang van Limburg

Timmers sluit carrière af bij NY Breakers

- Jürgen Schrooten

ZWEMMEN ISL BOEDAPEST Pieter Timmers (32) zal van 17 oktober tot 22 november voor de NY Breakers uitkomen op de ISL in Boedapest. Meteen ook de laatste wedstrijd van de Palenaar. “Daarna kan mijn andere leven beginnen.”

Timmers maakte gisteren op zijn sociale media bekend dat hij op de Internatio­nal Swimming League in Boedapest de kleuren van de NY Breakers zal verdedigen, een Amerikaans team opgebouwd rond Michael Andrew, meervoudig wereldkamp­ioen op de korte baan. “Ik was in gesprek met verschille­nde teams, maar had het beste gevoel bij de NY Breakers”, zegt de zilveren medaille van Rio 2016. “Het is een heel erg jong team, aangevuld met oude rotten zoals Janette Ottesen en ik. Wij moeten die jonkies op sleeptouw nemen en voor mentale rust in het team zorgen.”

De ISL, die vorig jaar van start ging, bestaat normaal gezien uit meerdere meetings. In het door corona getroffen 2020 zal het zich beperken tot Boedapest en heel misschien nog Tokio. “In Boedapest staan er tien groepsweds­trijden op het programma, verspreid over zes weken. We zullen daar dus in een bubbel moeten leven: hotel, zwembad, hotel,... Ze weken aan een stuk, dat is wel heel erg lang. In Boedapest dan nog, een heel mooie stad. Maar ja, beter dit dan geen wedstrijd. De risico’s moeten zo klein mogelijk blijven.”

Omdat de zwemsport hard getroffen werd, kwam de ISL met een solidarite­itsprogram­ma op de proppen. “Iedere zwemmer krijgt dit jaar hetzelfde startgeld”, aldus Timmers. “Daarnaast valt er nog een mooie prijzenpot te verdienen.”

Laatste halte

Vraag is natuurlijk hoe sterk Timmers

- die eigenlijk op de Spelen in Tokio een punt achter zijn carrière had willen zetten - in Boedapest nog voor de dag kan komen. “Ik ga niet liegen: ik heb mijn conditie wel onderhoude­n, maar ben ook al stilletjes aan het uitbollen. Dit zijn geen Spelen hé. Ik had geen zin om nog eens als de beesten af te zien. Mijn conditie is nog steeds goed, maar niet top zoals op een WK of op de Spelen.”

Voor Timmers wordt Boedapest de laatste halte in zijn carrière. “Ik kijk er best wel naar uit. Eén, omdat ik zo toch nog op een mooie manier afscheid kan nemen. En twee, omdat het dan ook echt afgelopen is. Na Boedapest kan mijn andere leven eindelijk beginnen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Pieter Timmers: nog één meeting en dan kan zijn andere leven beginnen.
FOTO PHOTO NEWS Pieter Timmers: nog één meeting en dan kan zijn andere leven beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium