Het Belang van Limburg

Froome in Tirreno: “Ben niet

- Vincent Van Genechten

TIRRENO-ADRIATICO TOT EN MET 14 SEPTEMBER In de weken dat Chris Froome (35) op jacht had willen gaan naar zijn vijfde zege in de Tour, rijdt hij momenteel rond in de Italiaanse rittenkoer­s TirrenoAdr­iatico. “Dat was een teleurstel­ling”, geeft de Brit nu toe in La Gazzetta dello Sport.

De leiding van Team Ineos achtte hem na zijn zware val vorig jaar nog niet in staat om in Frankrijk een gooi naar de macht te doen. “Dat was een teleurstel­ling, maar die heb ik nu voor honderd procent verwerkt”, aldus Froome, die volgend seizoen voor Team Israel Start-Up Nation uitkomt.

“Ik maak er geen geheim van dat ik niet ben waar ik had willen zijn, maar ook in de Tirreno probeer ik per dag beter te worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog jaren op het hoogste niveau meekan. Dat veel zogenoemde deskundige­n daaraan twijfelen, motiveert mij alleen maar. Ik heb veel vertrouwen dat het goed komt.”

Ook Thomas spreekt

Ook Geraint Thomas (34) is momenteel aan de slag in Tirreno

Adriatico. Aan La Gazzetta dello Sport gaf de Welshman aan enkel te hebben willen aantreden in La Grande Boucle als kopman. “Dat lijkt een beetje cru, maar ik wilde de Tour niet in dienst rijden”, aldus Thomas. “Het was een teleurstel­ling om niet te mogen starten, maar ik heb het gevoel dat ik op een punt in mijn carrière ben gekomen waarop ik maximaal moet profiteren van de opportunit­eiten die zich aandienen. In de Giro (3-25 oktober, nvdr.) heb ik een betere kans. Het parcours ligt me. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de rol van kopman in een grote ronde aankan. Dat is ook de enige rol die mij interessee­rt.” Thomas won de Ronde van Frankrijk van 2018 en werd vorig jaar tweede na zijn ploegmakke­r Egan Bernal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium