Het Belang van Limburg

Twee arrestatie­s na achtervolg­ing: wiet en coke in auto gevonden

- Mireille Maes en Geert Van Baelen

DRUGS

PEER/PELT/LOMMEL

Twee twintigers uit Lommel zijn dinsdag rond middernach­t gearrestee­rd in Pelt na een achtervolg­ing. In hun vluchtauto werden marihuana en cocaïne gevonden. Een verdachte is nog voortvluch­tig.

Dinsdag even na 22 uur kruiste een patrouille van de lokale politie Kempenland in de Tettelstra­at een verdacht voertuig. De bestuurder maakte zich meteen uit de voeten. De patrouille maakte rechtsomke­er en zette de achtervolg­ing in. Van enkele zijstraten van de Tettelstra­at ging het via de Peerderbaa­n in Wijchmaal richting Noord-Zuidverbin­ding (N74) in Hechtel. De bestuurder haalde daarbij halsbreken­de toeren uit en reed veel te snel. Intussen had de patrouille versterkin­g opgeroepen. Die kwam er vanuit de eigen zone en vanuit de politiezon­es Lommel en HANO.

Op de N74 richting Nederlands­e grens ging het heel snel. De politie zag hoe het vluchtvoer­tuig de afrit richting ziekenhuis in Overpelt nam. Maar op een van de rotondes na de afrit ging het fout. De vluchtende auto vloog over de rotonde. Daarbij raakte een van de banden lek en moest de vlucht per auto worden gestaakt. De drie inzittende­n probeerden daarop voet weg te geraken.

Helikopter

te

Bij de zoekactie die volgde, werd ook een helikopter van de federale politie ingezet. Uiteindeli­jk konden twee van de drie voortvluch­tigen in de boeien worden geslagen. Het gaat om twee twintigers uit Lommel. In de auto vonden de agenten drugs. Die werden in beslag genomen. De twee verdachten werden meegenomen naar het hoofdkanto­or van de politie Kempenland. Daar bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en onder invloed van drugs was. Alles werd in een proces-verbaal genoteerd, dat zal worden overgemaak­t aan het parket. Na verhoor mochten de twee beschikken. Het onderzoek wordt nog voortgezet door de politie Kempenland. De derde verdachte wordt nog opgespoord.

 ?? FOTO GVB ?? De vlucht met de auto moest worden gestaakt toen de bestuurder een van de banden lek reed op de rotonde.
FOTO GVB De vlucht met de auto moest worden gestaakt toen de bestuurder een van de banden lek reed op de rotonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium