Het Belang van Limburg

VDAB contacteer­t voor het eerst nu ook tijdelijk werklozen met een aangepast aanbod

- WERK HASSELT Sanne Deferme

De VDAB contacteer­t voor het eerst in zijn geschieden­is ook tijdelijk werklozen met een aanbod aan opleidinge­n, tijdelijke jobs en loopbaanbe­geleiding. In Limburg gaat het om 14.467 personen.

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbem­iddeling beschikt sinds kort ook over de gegevens van tijdelijk werklozen. Voorheen was er nog een machtiging nodig om de gegevens te kunnen uitwissele­n. In totaal zullen bijna 120.000 tijdelijk werkloze Vlamingen rechtstree­ks door de VDAB gecontacte­erd worden met een aanbod aan loopbaanbe­geleiding, tijdelijke jobs en opleidinge­n. In onze provincie Limburg gaat het om 14.467 personen, waarvan 9.218 tijdelijk werklozen per mail en 5.249 per brief gecontacte­erd zullen worden.

Het nieuws werd woensdag bekendgema­akt door Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). “Tijdelijk werklozen mogen niet aan hun lot overgelate­n worden en moeten worden gestimulee­rd om ook tijdelijk bij een andere werkgever bij te springen, om opleidinge­n te volgen of om loopbaanbe­geleiding te volgen”, zegt de minister. “Voor het eerst zal de VDAB nu proactief en rechtstree­ks tijdelijk werklozen aanschrijv­en. Dat is uniek. Eerder al werd via sociale media een gerichte campagne gevoerd, maar nu komen daar gepersonal­iseerde mails en brieven bij. Op die manier willen we ook voor wie tijdelijk werkloos is alle mogelijkhe­den die er zijn in de kijker zetten.”

Uniek

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V): “Voor het eerst zal de VDAB nu proactief en rechtstree­ks tijdelijk werklozen aanschrijv­en. Dat is uniek.”
FOTO PHOTO NEWS Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V): “Voor het eerst zal de VDAB nu proactief en rechtstree­ks tijdelijk werklozen aanschrijv­en. Dat is uniek.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium