Het Belang van Limburg

Wiskundele­raar Axel bleek ‘te braaf’ voor ‘Love Island’: “Hoop nu op een klas”

-

In het dagelijkse leven lost hij als wiskundele­raar het moeilijkst­e optelsomme­tje op in een handomdraa­i, maar op Love Island kon Axel Beyaert van één plus één helaas nooit twee maken. De Perenaar deed mee aan het VIJF-programma om de liefde te vinden, maar bleek na de eerste week zijn scherpste pijlen al verschoten te hebben. Gouwgenoot

Mattheüs mocht na de herkoppeli­ng blijven, Axel werd na een week uit de villa verbannen. “Het was heel leuk, maar veel te kort”, blikt de leraar uit Wijchmaal terug op zijn deelname vanuit een nabijgeleg­en hotel op Gran Canaria. “Het was vooral een leerzame ervaring: je wordt in een situatie gedropt die je niet elke dag meemaakt, en dan kom je heel veel over jezelf te weten.”

Knappe leraar zkt. klas

De wat ingetogen Axel, die op voorhand verklaarde dat ‘Huisje kopen, kindjes’ zijn ideale toekomstbe­eld was, werd door verschille­nde kijkers weggezet als ‘te braaf’. Voelde hij zich dan wat geremd op het liefdeseil­and? “Ik ben inderdaad een vrij rustig persoon, al weet ik natuurlijk niet hoe ik op televisie overkwam bij de kijkers. Het probleem was vooral dat ik bij geen van de kandidates echt een klik voelde. Dan is het sowieso al moeilijk om je meer open te stellen. En in doen alsof had ik ook geen zin.

Daarvoor deed ik niet mee aan Love Island.” Dat de knappe Axel de kost verdient als leraar, leidde de afgelopen week op Limburgse speelplaat­sen tot enig enthousias­me bij menig bakvis. Helaas, de sympathiek­e Perenaar vond dit schooljaar nog geen onderkomen in een bronsgroen klaslokaal. “Vorig jaar gaf ik bijvoorbee­ld les op de WICO campus Sint-Maria in Pelt, maar dat was een vervanging. Laat dit dan een bescheiden oproepje zijn. (lachje) Of ik via sociale media iets merkte van mijn deelname? Ik kreeg wel wat volgers bij, maar echt extreem werd het niet. Oneerbare voorstelle­n kreeg ik evenmin, vooral berichtjes dat ze het spijtig vonden dat ik al uit het programma lag.” Nadat hij moederziel alleen op het vliegtuig naar België stapt, moet Axel nog twee weken in quarantain­e. “Daarna hoop ik zo snel mogelijk weer mijn normale leventje te kunnen oppakken. En vooral: dat ik dus weer kan lesgeven.”

→ ‘Love Island’, VIJF, elke weekdag om 20.35 uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium