Het Belang van Limburg

Drie VTM-gezichten blijven thuis na coronabesm­etting

Microsoft bevestigt met “kleinste Xbox ooit” komst van budgetcons­ole

- Dennis Van Goethem

TELEVISIE

VTM Even geen Koen Wauters (52) in de gebouwen van VTM. De presentato­r moet samen met zijn crew van ‘Wat een jaar’ in quarantain­e na een geval van corona in de ploeg. Ook co-presentato­ren Nathalie Meskens (38) en Jonas Van Geel (35) staan dus tijdelijk op non-actief.

Eergistere­n was corona al binnengesl­open bij de VRT. Daar ging de voltallige redactie van Studio Brussel in quarantain­e nadat drie medewerker­s, waaronder presentato­r Joris Brys, besmet bleken. Nu moet ook VTM een van haar ploegen thuishoude­n na een coronageva­l in de rangen. Dat werd gisteren vastgestel­d op de set van de studioshow Wat een jaar. Daar nemen Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel samen de presentati­e voor hun rekening.

Zoals de standaardp­rocedure dat voorschrij­ft, laat VTM geregeld tests uitvoeren bij haar werknemers. Zo kan er snel ingegrepen worden bij een mogelijke besmetals ting. Dat is nu ook gebeurd: in overleg met een arts gaan alle crewleden – en dus ook Wauters, Meskens en Van Geel – in quarantain­e. Ook de opname die woensdag gepland stond, wordt uitgesteld naar een latere datum. De start van het nieuwe seizoen van Wat een jaar komt niet in het gedrang, klinkt het bij VTM.

Rode Duivels

Volgens stemmen in de wandelgang­en zou het Jonas Van Geel zijn die een positieve test heeft afgelegd. Dat wordt bevestigd noch ontkend bij VTM, wegens privé. Wel benadrukt woordvoerd­er Sara Vercautere­n dat andere programma’s waarbij de drie presentato­ren betrokken zijn geen vertraging oplopen. “Alle opnames, behalve die van Wat een jaar, kunnen gewoon plaatsvind­en. Koen Wauters is samen met Ruth Beeckmans bezig aan het nieuwe kookprogra­mma Snackmaste­rs, en die draaidagen gaan door zoals gepland. Veel tamtam, de show van Jonas Van Geel, was op voorhand al ingeblikt. Er verandert niets aan onze programmat­ie.” Onlangs was Van Geel nog te zien in De positivo’s bij zijn vriend en muzikale wederhelft Jelle Cleymans, maar die opnames dateren al van eind augustus. Met Cleymans & Van Geel heeft hij voorlopig geen optredens op de agenda. Koen Wauters was afgelopen weekend op zijn beurt live te zien praatgast in de nieuwe voetbalstu­dio van VTM, tijdens de match België-Denemarken. Voor een gesprek met Jan Vertonghen ging hij ook op bezoek in het trainingsk­amp van de Rode Duivels – waar verdediger Brandon Mechele moest afhaken met het coronaviru­s – maar daar hield Wauters steeds voldoende afstand. VTM kende eerder al twee gevallen van corona: zowel The voice senior-coach Walter Grootaers als tv-maker/acteur Axel Daeseleire belandde op intensieve zorgen. Die laatste werd zelfs tien dagen in een kunstmatig­e coma gehouden en revalideer­t nog steeds.

 ?? FOTO VTM ?? Koen Wauters en zijn co-presentato­ren Nathalie Meskens en Jonas Van Geel moeten in quarantain­e na een coronageva­l op de set van ‘Wat een jaar’.
FOTO VTM Koen Wauters en zijn co-presentato­ren Nathalie Meskens en Jonas Van Geel moeten in quarantain­e na een coronageva­l op de set van ‘Wat een jaar’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium