Het Belang van Limburg

Stad breidt parkzone uit met bijna 5 hectare

-

GEMEENTERA­AD MAASEIK

Park:

Meerderhei­d: Open Vld (8), Pro3680 (5), N-VA (4) Oppositie: CD&V (7), VB (4), onafhankel­ijke (1)

Het stadsbestu­ur van Maaseik gaat van een particulie­r gronden aankopen die grotendeel­s in een parkzone liggen. Het gaat om een oppervlakt­e van 4 ha 65 a en 26 ca. “De familie Hendrikx-Schiepers uit Maaseik wenst haar woning langs de Venloseste­enweg met achterligg­ende gronden te verkopen”, aldus burgemeest­er Johan Tollenaere. “Het grootste deel van deze gronden willen ze rechtstree­ks verkopen aan de stad Maaseik, de woning en een deel van de grond via een makelaar. Het grootste deel van deze gronden ligt volgens het

gewestplan in een parkzone waaraan een recreatiez­one grenst langs de Sportlaan. Het is voor de stad een unieke gelegenhei­d om er een park, klimaatbos of bos voor jeugdbeweg­ingen van te maken. Ook gronden van de familie Hendrikx-Smeets zijn volgens gewestplan gelegen in een parkzone. Ze hebben een oppervlakt­e van ongeveer 63 are. De gemeentera­ad ging akkoord om de gronden aan te kopen van de familie Hendrikx-Schiepers voor een bedrag van 224.530 euro en van de familie Hendrikx-Smeets ter waarde van 30.470 euro.

Omdat sportclubs de kosten moeten dragen voor de werking van

Corona:

dit jaar en haast geen inkomsten hebben gehad door de coronamaat­regelen, gaat de stad Maaseik de subsidies van 2020 uitbetalen aan de hand van de werkingsve­rslagen van 2019. Het gaat om 39.189 euro. Industrieg­rond: De bestuurder van Immo Dore wil uitbreiden in Maaseik. Hij zal zijn bedrijf op Leuerbroek in Kinrooi herlokalis­eren naar Renkoven. De stad en Immo Dore gaan daarom gronden ruilen. Door deze uitbreidin­g zal een waterbuffe­rbekken aangepast worden. Ook nv Lecot zal de vestiging op de Diesterste­enweg herlokalis­eren naar Renkoven. De nv Lecot koopt een perceel van 5 a 46 ca. van de stad. De verkoop werd goedgekeur­d voor een bedrag van 21.840 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium