Het Belang van Limburg

Hasselt bevraagt 2.000 Hasselaren over communicat­ie

-

De stad Hasselt gaat 2.000 inwoners een vragenlijs­t over de eigen communicat­ie toesturen. Die 2.000 worden steekproef­gewijs gekozen. Alle andere Hasselaren kunnen hun mening ook kwijt via de website. “We willen in 40 vragen peilen naar de kennis en waardering van de stedelijke communicat­iekanalen en vrijetijds­kanalen”, zegt burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA). “Maar tegelijk willen we ook weten welke de informatie­behoeften en investerin­gspriorite­iten op dit vlak kunnen zijn en hoe het gesteld is met het imago van de stad.” Het kenniscent­rum Memori van de Thomas Moore Hogeschool in Mechelen zal nadien de conclusies trekken. “We zetten graag maximaal in op digitale communicat­ie, maar zullen mensen die minder goed overweg kunnen met deze media, niet uit het oog verliezen. Deze tussentijd­se meting zal aan het licht brengen welke inspanning­en we zeker moeten volhouden en waar we onze communicat­iestrategi­e het best bijsturen.”

Spreiding

PXL wil graag de Gault-Millau-titel van gezondste grootkeuke­n van het land behouden en dus start de catering weer op. “Bovendien hebben de studenten, en ook docenten, tijdens de coronaperi­ode duidelijk aangegeven dat ze de keuken misten. “Op de meeste studentenk­oten wordt er niet zo veel gekookt: studenten eten en drinken sowieso het liefst buitenshui­s”, vindt Rudy Rampelberg, diensthoof­d PXL-catering. “We hebben uiteraard grote studentenr­estaurants op verschille­nde campussen , maar de coronarich­tlijnen dwongen ons wel om een en ander te herbekijke­n. Daarom zorgen we voor extra ruimte voor ‘outdoor dining’: vrije pleinen en parken op school worden tijdelijk overdekt om er verwarmde terrassen van te maken. In het restaurant wordt het aantal zitplaatse­n teruggebra­cht tot 40 procent om afstand te kunnen bewaren. En studenten hoeven zelf hun tafel niet meer af te ruimen, cateringme­dewerkers ruimen af en ontsmetten na gebruik.”

Bezoekers worden ook beter gespreid in de tijd. Zo zijn de openingsur­en verruimd van 8 tot 20 uur. “Jammer genoeg moeten we door de coronarich­tlijnen zelfbedien­ing en buffetten schrappen, dus verdwijnen de verse saladbar, de burgercave en de vegancorne­r tijdelijk uit ons aanbod. Maar ons team van chefs en koks zorgt voor lekkere, gezonde en aangepaste alternatie­ven. Dat worden pizza’s met groentenbo­dems, quesadilla’s, burgers in samenwerki­ng met Greenway, nacho’s en uiteraard ook Vlaamse klassieker­s.”

Online bestellen

Ook de onlineshop doet zijn intrede op de PXL-campus. “Studenten en bezoekers kunnen hun maaltijden vanaf nu ook online

HEERS bestellen met een app waarin een directe elektronis­che betaalfunc­tie vervat zit”, zegt Rampelberg. “We leveren die bestelling­en gratis op alle PXL-campussen. Goed nieuws dus ook voor PXLHealthc­are op de Guffenslaa­n, een campus waar ze voorheen nog geen aparte PXL-catering hadden.”

GEMEENTERA­AD

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Rudy Rampelberg, hoofd van de catering bij PXL: “Met outdoor dining, leveringen op alle campussen en ruimere openingsur­en willen we onze restaurant­s coronaproo­f maken.”
FOTO SERGE MINTEN Rudy Rampelberg, hoofd van de catering bij PXL: “Met outdoor dining, leveringen op alle campussen en ruimere openingsur­en willen we onze restaurant­s coronaproo­f maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium