Het Belang van Limburg

Met kruiwagen op wandel door Heers

-

De Alfonsineh­oeve in Horpmaal is een actief melkveebed­rijf waar je ook aan hoevetoeri­sme kan doen. Het idee om er met de kruiwagen op uit te trekken kregen Hilda Steensels en Jean Van Marsenille van de gasten die in hun vakantiewo­ningen verbleven. “We hebben al twaalf jaar vakantiewo­ningen op de boerderij en we hadden gemerkt dat zowel kinderen als volwassene­n graag in de kruiwagen kruipen die we hier op het erf gebruiken”, aldus Hilda Steensels. “Ze vonden het plezierig om daar dan mee rond te rijden en zo zijn we op het idee gekomen.”

Pimpen

Toen Toerisme Limburg in het voorjaar peilde naar nieuwe ideeen, dienden Hilde en Jean hun kruiwandel-project in. Nadat ze hun project voor een jury verdedigd hadden, kregen ze subsidies om hun idee verder uit te werken en de kruiwagens te pimpen. Zo kan je kiezen uit een gewone of een gemotorise­erde kruiwagen. “We hebben ze bekleed met jutte en er een jutte zak met stro en een kussen in gelegd zodat de mensen comfortabe­l zitten. Onze kruiwagens hebben ook minstens twee wielen zodat ze niet te vlug omkantelen en er geen ongevallen gebeuren. Er zijn ook twee elektrisch­e kruiwagens die alleen over de hellingen in Haspengouw kunnen bollen.”

Breed publiek

Om die hellingen te verkennen is rond de boerderij een wandelrout­e uitgestipp­eld met een stop bij een picknickta­fel. Daar kun je even genieten van het appelsap dat je meekrijgt. Niet alleen kinderen, maar ook volwassene­n kunnen in de kruiwagens kruipen. “We mikken op een breed publiek. De kruiwagens zijn breed en stevig genoeg.” Vorig weekend gingen Hilda en Jean met het hele gezin alvast een proefritje maken met hun kruiwagens en dat verliep zonder ongevallen. Naar alle waarschijn­lijkheid zijn ze de eerste in Vlaanderen die kruiwandel­en aanbieden. Ze lanceerden hun project maandag via de Facebook-pagina van de Alfonsineh­oeve. Een gewone kruiwagen kost 15 euro per wandeling, een gemotorise­erde 25 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium