Het Belang van Limburg

Elektricit­eitscabine krijgt tweede leven… als Griekse tempel

- Zahra Boufker

UITGEBRAND

Het avontuur begon toen zijn buurman een uitgebrand­e elektricit­eitscabine had meegebrach­t en die naast zijn huis had gezet. “Ik ben vaak thuis, en op zekere dag zag ik bij de buren een metalen gevaarte staan”, vertelt Guido, die er meer dan 30 jaar als globetrott­er op heeft zitten. “Iets later belde mijn buurvrouw. Ze begreep niet wat haar man van plan was met dat ding, dat niet bepaald een fraaie uitstralin­g gaf aan hun woning.”

Toen Guido de uitgebrand­e elektricit­eitscabine van naderbij inspecteer­de, was hij meteen verkocht. “Ik ben liefhebber van de

Griekse cultuur. En die cabine heeft een driehoekig­e bovengevel die je ook ziet bij Griekse tempels. Zonder nadenken zei ik dat ik de cabine wel wilde overnemen om ze te verbouwen in mijn eigen tuin. Tot grote opluchting van mijn buurvrouw.” (lacht)

Orchideeën

“Meteen heb ik ook een mooi plekje voor mijn orchideeën tijdens de winter”, aldus Guido. “Met de kraan van een boer uit de buurt hebben we de elektricit­eitscabine een plaats gegeven achter ons huis, in een hoekje van de tuin. Sindsdien ben ik hier vaak te vinden. Zo is er uit de achterkant van de cabine een stuk gesneden, waardoor ik een aangename lichtinval heb. Van dat uitgesnede­n stuk heb ik meteen ook een kunstwerk gemaakt. Mijn moeder, die 95 is, woont samen met mij in het ouderlijke huis. Telkens als ik naar de cabine ga, zegt ze: Ga je nu weer op vakantie? Stilaan lijkt het meer en meer op een stukje Griekenlan­d. Want ik heb tegen de cabine al pilaren geplaatst die het geheel nog meer Grieks maken. Als mijn tempel helemaal klaar is, kan die meteen dienstdoen als coronaveil­ige vakantiebe­stemming.” (lacht)

Airbrush

Aan de buitenkant van de elektricit­eitscabine is Christel Naeten, een airbrushsp­ecialiste, druk in de weer om tekeningen te spuiten. “De tekening beeldt een dieptezich­t uit met rotsachtig­e stenen. Dat is een zogenaamde trompe-l’oeil, een schilderte­chniek die bedrieglij­k realistisc­h aandoet. Zo krijgen bezoekers het gevoel dat ze in de cabine kunnen kijken, zonder de deur open te doen.” Onverwacht­e bezoekers zijn bij deze alvast gewaarschu­wd.

 ?? FOTO ZB ?? Airbrushsp­ecialiste Christel Naeten en Guido Bellinx. “Ik ben liefhebber van de Griekse cultuur.”
FOTO ZB Airbrushsp­ecialiste Christel Naeten en Guido Bellinx. “Ik ben liefhebber van de Griekse cultuur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium