Het Belang van Limburg

E313 vanaf zaterdagoc­htend weer open

- Zahra Boufker

WERKZAAMHE­DEN BERINGEN De werken aan de E313 lopen op hun einde. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwde deze zomer de snelweg vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtin­gen.

“Deze week wordt ’s nachts de signalisat­ie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan vanaf zaterdagoc­htend volledig gebruikmak­en van de vernieuwde snelweg. Ook de afrit 26 Beringen in de richting van Hasselt gaat opnieuw open”, zegt Sep Vanijck, woordvoerd­er bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het wegdek van de E313 in Beringen werd tot en met de onderfunde­ring vernieuwd. AWV investeerd­e 13,5 miljoen euro in deze renovatie. “De wegverhard­ing is nu voorzien in uitgewasse­n doorlopend gewapend beton. Dat is veel duurzamer dan asfalt. Meteen werden er al een aantal pechhavens aangelegd, om het weggedeelt­e in de toekomst ook met dynamische spitsstrok­en te kunnen gebruiken. Voorlopig blijft verkeer op de snelweg vanaf Beringen tot Antwerpen dus gewoon op twee rijstroken in elke rijrichtin­g, zonder spitsstroo­k.”

Maar eerst volgen deze week nog een aantal tijdelijke afsluiting­en. Zo wordt er vanaf donderdaga­vond 20 uur gewerkt om de signalisat­ie en de belijninge­n stapsgewij­s aan te passen. “Die nacht wordt het verkeer richting Hasselt op de vernieuwde snelweg gebracht. De oprit richting Hasselt zal die nacht nog tijdelijk worden afgesloten vanaf 22 uur om de belijninge­n aan te brengen.

De afrit 26 Beringen in de richting van Hasselt gaat tegen de ochtend ook opnieuw open. Tegen zaterdagoc­htend zal het verkeer in de rijrichtin­g Antwerpen volledig gebruik kunnen maken van de vernieuwde snelweg. Om de laatste afwerkinge­n te kunnen uitvoeren en de belijninge­n in orde te brengen, zullen zowel de oprit als de afrit in de rijrichtin­g Antwerpen nog één nacht afgesloten worden vanaf vrijdagavo­nd 23 uur tot zaterdagoc­htend om 6 uur.” Volgende week zijn er nog enkele plaatselij­ke nachtelijk­e werken om de doorsteken op de snelweg weer in orde te maken. Het verkeer zal dan ’s nachts nog plaatselij­k over één rijstrook moeten rijden.

 ?? FOTO ZB ??
FOTO ZB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium