Het Belang van Limburg

“Gezellighe­id verdwijnt door coronarege­ls en dat is spijtig”

-

TWEEDE NATIONALE

TTV Hasselt United blijft maar knallen. In 2019 debuteerde de fusieclub met zijn herenploeg in eerste provincial­e, maar na twee opeenvolge­nde promoties maakt de club komend weekend al zijn debuut in tweede nationale. “Een derde opeenvolge­nde promotie lijkt mij op dit moment wel een beetje te hoog gegrepen”, zegt kapitein Rebecca Gerrits.

Hasselt United stond in maart op een tweede plek in de landelijke C-reeks, toen de coronacris­is abrupt een einde maakte aan het seizoen. Genoeg voor de promotie naar tweede nationale. United mag zo voor het tweede jaar op rij een trapje hoger gaan spelen, maar er hangt een zware uitdaging aan die promotie vast. Door de hervorming­en moet United in de top vier eindigen om niet te degraderen naar derde nationale. Gerrits: “Het behoud verzekeren zal voor dit eerste seizoen in tweede nationale al een succes zijn. Maar ik geloof erin. Steven Goris en Jasper Castermans waren al top in landelijke en gaan ook in tweede hun mannetje staan. Luc Segers en Michel Bex kennen het klappen van de zweep en wie mij kent, weet dat ik ook niet graag verlies”, lacht de 30-jarige Gerrits.

Tennis

De interieura­rchitecte begint dit seizoen wel voor het eerst met de nodige argwaan aan de competitie.

“Door het hele coronaverh­aal is het een beetje tasten in het duister hoe het er allemaal in de praktijk gaat uitzien. Leuk zijn die maatregele­n allesbehal­ve en bijna overal zitten ze nog met vraagteken­s. Ik weet dat het voor de veiligheid van de spelers is, maar de sfeer en gezellighe­id dreigen uit onze sport te verdwijnen en dat is spijtig”, aldus Gerrits.

De Hasseltse maakte deze zomer indruk in het Limburgse tenniscirc­uit, waar ze in de laagste damesreeks zowat alles won wat er te winnen viel. Gerrits: “Ik heb mij geamuseerd. En handig: door die tornooien sta ik nu fysiek scherp.

Voorts zijn het twee totaal verschille­nde sporten. Je kan een tennisslag niet vergelijke­n met een slag in het tafeltenni­s. Ik merk op (tafeltenni­s)training dat het qua timing weer even wennen is. Komt wel goed. Ik heb inmiddels 26 jaar tafeltenni­s op de teller staan, dan komt het al wat sneller terug.”

SUPERDIVIS­IE

EERSTE NATIONALE

 ?? FOTO BB ?? Rebecca Gerrits mikt samen met Jasper Castermans, Steven Goris en Michel Bex op de top vier.
FOTO BB Rebecca Gerrits mikt samen met Jasper Castermans, Steven Goris en Michel Bex op de top vier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium