Het Belang van Limburg

Wedstrijd wegens kunstlicht op kunstgras

-

Omdat er op het A-veld in Millen geen kunstlicht staat, gaat het streektref­fen door op het B-terrein. Dat betekent dat er op kunstgras wordt gespeeld. “Voor ons is dat geen probleem”, zegt de Bilzerse coach Sannen. “Wij zijn dat gewoon. Wij trainen regelmatig op kunstgras en ook onze competitie­matchen spelen we erop.”

Sannen verwacht een gedreven tegenstand­er en misschien biedt kunstgras een voordeel omdat er daarop toch minder zwaar wordt getackeld en technisch voetbal meer een kans krijgt. “Dat kan, want dit wordt een zeer moeilijke match met veel inzet.”

Met vier zijn ze nog overgeblev­en van vorig seizoen bij Bilzen-Waltwilder: Martijn Theunissen, Giel Swijngedou­w, Wouter Bruggen en de jonge Seppe Appermont. Theunissen en Swijngedou­w staan straks in de basis.

“Het is mijn achtste of negende seizoen hier”, zegt Theunissen. “Omwille van mijn ervaring ben ik gebleven.”

Over de ambities van de club spreekt de lange centrale verdediger liever niet. “De kwaliteit is er, maar laat ons de druk wat afhouden.” Over de openingsma­tch bij Herderen-Millen zegt hij: “Het is zeker geen cadeau om daar te beginnen.”

De vijf mannen die de opgang van vierde naar eerste hebben meegemaakt en nog steeds in de basis staan bij Herderen-Millen zijn Loix, Mariën, Pacheco, Smeets en Dominique Baeten. Deze laatste is een 33-jarige verkoper van sportartik­elen uit Waterschei en de doelman van de club. “Buiten de reserven van Wellen heb ik nooit op zo een hoog niveau gespeeld”, verklapt hij.

Baeten gelooft niet dat eerste een te hoge stap is voor de promovendu­s. “We hebben er alle vertrouwen in.” Ook wat de derby tegen Bilzen-Waltwilder betreft. “Wij hebben een voetballen­de ploeg en spelen het spel graag mee.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium