BEOORDELIN­G RODE DUIVELS

-

DE TRAINER

6 Roberto Martinez

verraste met basisplaat­sen voor Casteels en Doku. Zag zijn elftal ondanks de voorsprong aan de rust een slappe eerste helft spelen. Kreeg het tempo en de beleving opgekrikt na de rust tegen een tegenstand­er die geen waardemete­r was.

SLEUTELFIG­UUR 8 Dries Mertens

lag met vrije trap aan de basis van de gelijkmake­r. Had twee keer de 3-1 aan de voet, maar miste. Aanwezig, gretig en onvermoeib­aar. Zorgde voor de geruststel­lende 3-1.

DE SPELERS

6 Koen Casteels

werd verrast bij de 0-1, een afgeweken schot. Vervangen met blessure in gezicht na botsing met Fjoluson.

Toby Alderweire­ld,

kapitein in zijn jubileumma­tch. Trok voor rust één keer mee naar voren, knalde een goeie kans hard over.

liet Fridjonsso­n vrij bij vroege kopkans. Voorts foutloos.

Jason Denayer

Jan Vertonghen

kwam nooit in de problemen en behield goed zijn positie.

Thomas Meunier

had wat moeite met de kwieke Sigurdsson en kwam er aanvallend weinig uit.

gaf Bjarnason veel ruimte bij voorzet. Trapte Duivels op gelijke hoogte. Lag ook aan basis van de 2-1. Knalde de 4-1 twee keer op Kristinsso­n.

kende een moeizaam begin, dirigeerde na de pauze. Assist bij de 3-1. Vervangen door Vanaken.

Axel Witsel

Kevin De Bruyne

5

Thorgan Hazard,

flauwe eerste helft. Moet beter kunnen. Vervangen door Verschaere­n.

7 leek zenuwachti­g bij zijn debuut. Betere tweede helft, bekroond met knappe treffer. 7 scoorde twee keer. Niet altijd balvast en soms opportunis­tisch.