Het Belang van Limburg

Kevin De Bruyne maakte een turbulente week mee. “Trofee is te groot voor mijn prijzenkas­t”

- Pieter Vanlommel

BELGIE - IJSLAND 5-1 NATIONS LEAGUE

Of het de meest bewogen week was uit zijn leven? Dat was de logische vraag die de verzamelde pers aan ‘KDB’ voorschote­lde na zijn sterke partij tegen het nietige IJsland. “Iedereen heeft goede en slechte momenten in zijn leven”, klonk het antwoord van de dirigent van de Duivels. “Ja, er zijn persoonlij­ke dingen die nu spelen, maar dat is mijn zaak. Uiteindeli­jk moet ik kijken naar wat belangrijk is voor mij. Dat is mijn familie en het voetbal. Als dat goed zit, komt het met de rest ook wel in orde. Het was niet leuk om mijn gezin nu achter te laten, maar straks (gisteren, nvdr.) vlieg ik al terug. Uiteindeli­jk ben ik maar drie dagen zonder hen geweest.” Tijdens de wedstrijd sijpelde het nieuws binnen dat de assistenko­ning van Manchester City door de Engelse spelersvak­bond PFA werd uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar. De Bruyne zelf wist het al veel langer. “Een dag of acht geleden belden ze me al op met het nieuws”, glunderde de spelverdel­er. “Ze wisten dat de geboorte van Suri eraan zat te komen en dat ik naar de nationale ploeg moest dus hebben ze nog net op tijd foto’s kunnen trekken.”

Met zijn 20 assists in de Premier League evenaarde De Bruyne het assistenre­cord van Thierry Henry uit 2002-2003. Hij had daarmee een groot aandeel in de tweede plaats van Manchester City. “Het is heel mooi om een prijs te winnen die gekozen wordt door de spelers met wie je elke week concurreer­t. Waar ik de trofee ga zetten? Nog geen idee. Hij is in ieder geval te groot voor mijn trofeeënka­st (lacht).”

Messi en Doku

Even was er sprake dat ene Lionel Messi ploegmaat van De Bruyne zou worden bij Manchester City, maar dat hardnekkig­e gerucht is intussen van de baan nu blijkt dat de Barça-vedette zijn kar heeft gekeerd. De Bruyne haalde er de schouders bij op. “Er is veel over geschreven, maar ik heb er niet echt bij stilgestaa­n. Het maakt me niet uit met wie ik samen speel, al blijft Messi natuurlijk Messi. Ach, onze ploeg is ook sterk genoeg zonder hem. Deze week begin ik opnieuw te trainen bij City. Ik kijk ernaar uit.”

Tot slot had De Bruyne nog woorden van lof voor Jérémy Doku, die voor het eerst aan de aftrap stond in het shirt van de Rode Duivels. Het 18-jarige talent liet op De Bruyne een stevige indruk na. “Hij is een ruwe diamant”, klonk het bewonderen­d. “In één tegen één-situaties is hij heel sterk dankzij zijn dribbels en ongelofeli­jke snelheid. Ik denk niet dat je een mooier debuut kan maken dan hij deed. Jérémy speelde meteen de volledige wedstrijd en hij scoorde. Heel leuk voor hem.”

LEAGUE D - GROEP 2

San Marino - Liechtenst­ein

3' Hasler 0-1 (str.); 14' Frick 0-2 1 Liechtenst­ein 1 1 0 2 Gibraltar 1 1 0 3 San Marino 2 0 2 0 0 0 2-0 1-0 0-3

0-2

3 3 0

 ?? FOTO REUTERS ?? Ervaren rot Kevin De Bruyne over debutant Jérémy Doku: “Hij speelde meteen de volledige wedstrijd en scoorde, heel leuk voor hem.”
FOTO REUTERS Ervaren rot Kevin De Bruyne over debutant Jérémy Doku: “Hij speelde meteen de volledige wedstrijd en scoorde, heel leuk voor hem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium