Het Belang van Limburg

Martinez verrast zichzelf: “Doku in de basis”

- Kristof Liberloo

Roberto Martinez verraste tegen IJsland ons, zichzelf en enkele spelers met zijn basiself. Meer tekst en uitleg van de bondscoach.

OVER CASTEELS

“Verdiende een kans”

“Koen heeft twee geweldige keepers voor zich, dat is pech voor hem als internatio­nal. Maar Casteels werd niet zomaar tot beste keeper van de Bundesliga verkozen. Dus vond ik dit ook het goede moment om hem die kans te gunnen, na de knappe match van Mignolet vorige zaterdag. Alleen jammer dat het zo moest eindigen voor hem vandaag. Zijn lip moest gehecht worden, verder spelen kon dus gewoon niet.”

“Voorzichti­g zijn”

“Ik was niet van plan om Jérémy Doku nu al te laten debuteren, maar hij deed het zo goed op training, dat ik van idee veranderde. Jérémy is nog maar achttien jaar, we moeten dus voorzichti­g met hem zijn. Maar hij is zo intelligen­t en erg volwassen voor zijn leeftijd. De eerste helft moest hij nog gewoon worden aan ons spel, dat zag je duidelijk. Maar na de rust ging het al veel beter, met een heerlijke goal als kers op de taart. Of ik hem wilde vervangen bij de rust?

Neen, dat doe je niet als je zo een jonge speler voor de leeuwen gooit. Hij verdiende krediet en greep zijn kans.”

OVER DOKU

OVER EDEN HAZARD

“Geen risico”

“We wilden geen risico nemen met Eden. Hij is wel fit, maar een internatio­nale topwedstri­jd vergt veel van een lichaam. Hazard was lang geblesseer­d, ik vond niet dat we hem nu al moesten laten spelen, dat was niet nodig. Het was wel belangrijk dat hij als aanvoerder bij de groep kwam en aan de stage deelnam, ook omdat er enkele nieuwe, jonge spelers geselectee­rd waren. Maar minuten maken was niet noodzakeli­jk.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Roberto Martinez geeft Verschaere­n nog wat instructie­s bij zijn invalbeurt.
FOTO REUTERS Roberto Martinez geeft Verschaere­n nog wat instructie­s bij zijn invalbeurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium