Het Belang van Limburg

Drie leden motorbende verdacht van ontvoering man naar clublokaal

- Geert Houben

RECHTBANK HEUSDEN-ZOLDER/LANAKEN Twee Lommelaars en een man uit Pelt staan terecht omdat ze een man met geweld mee naar het clublokaal van de Hells Angels namen. In Rekem incasseerd­e het slachtoffe­r enkele klappen.

De vermeende feiten speelden zich af op 3 maart 2018. Het slachtoffe­r uit Heusden-Zolder zag hoe drie mannen tussen 54 en 43 jaar al een uur rond zijn huis hadden post gevat. Het bleken de leden van een supportclu­b van de Hells Angels te zijn. Uiteindeli­jk maanden ze hem aan om mee te komen naar het clublokaal in Lanaken. Toch slaagde de man er nog in om eerst de politie te verwittige­n. Hij verklaarde voor zijn leven te vrezen. In Lanaken moest de gedupeerde enkele slagen incasseren en hield hij er een bloedneus aan over. Het trio bracht hem daarna terug naar huis, maar liet hem al eerder gaan aan een tankstatio­n.

Geen theekransj­e

Vrijheidsb­eroving en toebrengen van slagen en verwonding­en met voorbedach­theid, oordeelde het parket. “Hij werd geroepen naar het clublokaal en dat is niet om een theekransj­e te houden. Het slachtoffe­r had niet veel keuze om mee te gaan met de verdachten. Weigerde hij, dan namen ze hem hardhandig mee en was het hek van de dam. Hij koos voor meegaan en ondergaan. Dit was niet vrijwillig. Gelet op het gewelddadi­ge milieu en de ingesteldh­eid van de betichten vorder ik 20 maanden cel.” De verdachten ontkenden de feiten. “We hebben hem vriendelij­k verzocht om mee te komen. Oké, hij treuzelde waarna wij hem overtuigd hebben. Hij wist waarover het ging. Daarna hebben wij hem er afgezet en terug naar huis gebracht. Een slag hebben wij niet gegeven.” De advocaat van de Lommelaar had het over een cowboyverh­aal goed voor Netflix en vroeg de vrijspraak. Vonnis op 6 oktober.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium