Het Belang van Limburg

Zaak-De Pauw komt voor de rechtbank: honderden pikante sms’en op straat

Nu er een officieel strafproce­s volgt voor Bart De Pauw

- Pieter Huyberecht­s

BART DE PAUW

MECHELEN

Er komt ergens begin volgend jaar een strafproce­s met beschuldig­de Bart De Pauw. Zoveel is zeker na de beslissing van de Mechelse raadkamer dinsdagmid­dag. Het dossier rond belaging en elektronis­che overlast waarin de tv-presentato­r centraal staat, werd verwezen naar de correction­ele rechtbank, zoals het openbaar ministerie gevraagd had. Een volgende cruciale stap na een onderzoek dat bijna drie jaar in beslag heeft genomen.

deze fase gaat het nog niet over schuld of onschuld”, zegt Mechels parketwoor­dvoerster Lieselotte Claessens. “Wel zag het openbaar ministerie voldoende bezwaren om het dossier over te maken.”

vermijden

Raes en Christine Mussche, de advocates van de vermeende slachtoffe­rs, spreken van een stap in de goede richting. En een hart onder de riem voor de vrouwen die zich verenigden tegen De Pauw. Zij wilden eigenlijk liever een proces vermijden, maar zagen hun aanzet tot bemiddelin­gspoging gekelderd door de advocaten van De Pauw.

de openbaarhe­id

er een strafproce­s volgt, krijgt De Pauw in zekere zin wat hij wil: zijn naam publiekeli­jk zuiveren en de twee jaar die hij theoretisc­h riskeert, proberen om te buigen in een vrijspraak. De signalen die onze redactie bereiken, wijzen op een strijdvaar­dige presentato­r. Nu het dossier officieel is doorverwez­en, lijkt er van enige vorm tot (nieuwe) bemiddelin­g met “een tiental” actrices die hem van stalking en grensovers­chrijdend gedrag beschuldig­en, definitief geen sprake meer. Het is kaarten op tafel, hard tegen hard. Met een proces dwingt De Pauw de vrouwen om in de openbaarhe­id te treden, al benadrukke­n hun advocates dat er nog bekeken wordt of ze daadwerkel­ijk zullen afzakken naar het proces. Dat alle “honderden” sms’en die hij in een dronken/flirterige/geile bui stuurde binnenkort in de openbaarhe­id zullen komen, neemt De Pauw erbij.

 ?? FOTO VRT ?? Bart De Pauw moet zich voor de rechter verantwoor­den.
FOTO VRT Bart De Pauw moet zich voor de rechter verantwoor­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium