Het Belang van Limburg

Superhelde­n blinken uit... in middelmati­gheid

- HASSELT Roel Damiaans

The Avengers

uit comicstal Marvel zijn al jaren hondspopul­air. Dat er ooit een epische videogame van zou komen, stond dan ook in de sterren geschreven. Maar of Captain America en co het ook op de console kunnen waarmaken, is een andere vraag.

De game Marvel’s Avengers brandt alvast los met een heerlijke proloog. Kamala Khan, een tienermeis­je met moslimroot­s, mag als grote fan aanwezig zijn op een evenement waar Captain America, Black Widow, The Hulk, Thor en Iron Man het nieuw hoofdkwart­ier van de Avengers in San Francisco inhuldigen. Wat een feestelijk­e dag moest worden eindigt al snel in chaos. Vijanden reduceren de Golden Gate Bridge tot een hoop schroot, het vliegende hoofdkwart­ier ontploft en de Avengers krijgen de schuld van alle ravage in de stad. En van het feit dat sommige inwoners van de stad geïnfectee­rd raken en sindsdien over speciale krachten bezitten. Vijf jaar lang worden deze Inhumans opgejaagd door een organisati­e die superhelde­n verbiedt.

Veel in eens

Later blijkt dat ook Khan bovenmense­lijk is geworden. Ze kan haar lichaam vervormen en met zwieparmen en enorme vuisten zwermen vijanden tegen de vlakte werken. (zie foto) Uiteindeli­jk zal zij de Avengers samenbreng­en en vervoegen om de mensheid te redden. Dat is een normale premisse voor een superhelde­ngame, maar het probleem met Marvel’s Avengers is dat het veel ineens wil zijn en daardoor eigenlijk in weinig dingen uitblinkt.

De game combineert RPG-elementen met buttonsmas­hing en filmische actie. Dat je met zes superhelde­n kunt spelen, die elk hun eigen stijl en krachten hebben is tof. Hun evolutie is zo uiteenlope­nd en goed uitgewerkt, dat je steeds beter wordt en op het laatste echt wel heroïsche en bijzonder spectacula­ire gevechten voorgescho­teld krijgt. Jammer genoeg zit er te weinig variatie in de vijanden. Dat had wel gemogen, want de game rolt van het ene gevecht met robotten en booswichte­n in het andere. Honderden, mogelijk een paar duizend moet je er tijdens de verhaalmis­sie verslaan. Kamala Khan is onze favoriet, ook omdat de game grotendeel­s rond haar draait, maar het is ook heerlijk om met The Hulk een keertje loos te gaan. Iron Man en Thor vallen dan weer tegen, zeker de momenten dat je met Iron Man moet vliegen, die controls en gameplay hadden beter gekund.

Popcornple­zier

Het voelt alsof deze game niet helemaal klaar was. Grafisch hapert de game soms, zijn er bugs en glitches en kunnen niet alle levels bekoren. Na de zoveelste steriele, industriël­e omgeving heb je het wel gezien. Verder biedt de game ondersteun­ing voor doven en gehoorgest­oorden in de vorm van ondertitel­s. Lovenswaar­dig, maar deze optie kun je niet uitzetten als je ook de ondertitel­s wilt gebruiken en dat is best vervelend. Wie zich niet stoort aan de het gebrek aan een gepolijst laagje dat deze game wel verdiend had, zal aan Marvel’s Angels toch enkele uren popcornple­zier beleven. Maar wij bleven een beetje op onze honger zitten. Ook omdat de multiplaye­r aan de povere kant is.

→ Marvel’s Avengers, beschikbaa­r op PS4, Xbox One

en PC.

SCORE: 7/10

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium