Het Belang van Limburg

Tom Cruise hervat opnames ‘Mission: impossible 7’ en is niet van plan opnieuw te stoppen

Begin dit jaar moest Tom Cruise (58) de opnames van Mission: impossible 7 noodgedwon­gen uitstellen, maar sinds dit weekend mag de acteur zich weer uitleven. Om te voorkomen dat de productie weer wordt stilgelegd, is Cruise bereid ver te gaan.

- MISSION: IMPOSSIBLE 7 Wout Desmytere

Een bewolkte hemel. Besneeuwde bergen. En te midden van dat alles een grote houten schans, die zich ongetwijfe­ld tot een spectacula­ire stunt moet lenen. “Actie! MI7. Dag 1”, schreef regisseur Christophe­r McQuarrie bij de foto die hij deelde op Instagram. Na maanden wachten zijn hij en hoofdrolsp­eler Tom Cruise eindelijk gestart met de opnames van de zevende Mission: impossible-film.

Dat moest normaal gezien al in februari gebeurd zijn, in Venetië. Maar toen kwam het coronaviru­s uit China overgewaai­d en werden de opnames van zowat alle grote Hollywoodf­ilms stilgelegd. De afgelopen maanden probeerden cast en crew de opnames verschille­nde keren te hervatten, maar dat draaide telkens op een sisser uit. Zo was er die keer in Groot-Brittannië, toen een stunt compleet mislukte en een speciaal gebouwde constructi­e in vlammen opging.

Cruisesche­pen als hotel

Maar nu lijkt de vloek dus opgeheven. Dit weekend streken Cruise en co. neer in Noorwegen. Het is duidelijk dat de acteur de filmset gemist heeft, want op de eerste opnamedag waagde hij zich meteen aan een halsbreken­de stunt: van de eerder genoemde houten schans afspringen op een motor, om daarna in vrije val z’n parachute open te trekken.

Naast de hoofdrol neemt Cruise ook de rol van producent op zich. En hij wil koste wat kost vermijden wat vorige week op de set van The batman gebeurde. Daar raakte hoofdrolsp­eler Robert Pattinson besmet met het coronaviru­s, drie dagen nadat de opnames waren hervat. Daardoor moet het schema nog maar eens worden omgegooid. Om dergelijke situaties te voorkomen, zet Cruise de grote middelen in. De acteur heeft twee cruisesche­pen gehuurd, die als hotel fungeren voor de filmploeg. Zo kunnen ze contact met de buitenwere­ld tot een minimum beperken en de kans verkleinen dat iemand besmet raakt met het virus. Een handige oplossing, maar wel eentje met een stevig kostenplaa­tje. Cruise zou meer dan een half miljoen euro voor de schepen betaald hebben.

→ Mission: impossible 7 wordt in het najaar van 2021 in de

bioscopen verwacht.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Tom Cruise kan eindelijk de opnames van Mission: impossible 7 hervatten en doet dat in Noorwegen.
FOTO EPA-EFE Tom Cruise kan eindelijk de opnames van Mission: impossible 7 hervatten en doet dat in Noorwegen.
 ?? FOTO AFP ?? Cruise spong met een motor van een houten schans en trok daarna in vrije val zijn parachute open.
FOTO AFP Cruise spong met een motor van een houten schans en trok daarna in vrije val zijn parachute open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium