Het Belang van Limburg

Verwarring aan tijdelijke bushalte voormalig asielcentr­um

-

Nadat vorige week de laatste asielzoeke­rs het Parelstran­d hadden verlaten, was er gisterocht­end wat verwarring aan de tijdelijke bushalte, zowel bij de buschauffe­urs als bij de reizigers.

Om overlast voor de bewoners van de Fabrieksst­raat te vermijden werd begin dit jaar een tijdelijke bushalte ingericht aan een braakligge­nde terrein in de Sint-Thomasstra­at, een rustige zijstraat. Nu het asielcentr­um is opgedoekt, geldt weer de vroegere regeling, maar dat was gisterocht­end niet duidelijk. “Er staan nog een bushokje en fietsensta­llingen in de Sint-Thomasstra­at, maar de buspalen van de tijdelijke halte zijn weggenomen”, zegt een buurtberin­g woner. “De meeste buschauffe­urs rijden dus gewoon weer zoals voorheen langs het kruispunt aan het tankstatio­n. Maar sommige buschauffe­urs draaien nog op routine de Sint-Thomasstra­at in en pikken mensen daar op, wat eigenlijk fout is. Door de verwarlope­n mensen bussen mis en andersom.” Woordvoers­ter Karen Van der Sype van De Lijn bevestigt dat de tijdelijke halte niet meer gebruikt wordt en betreurt de verwarring. “De haltepaal en de dienstrege­ling werden al weggenomen. Alleen

het schuilhuis­je staat er nog. Dat had de gemeente daar geplaatst. Om alle verwarring weg te nemen gaan we de gemeente vragen dat zo snel mogelijk te verwijdere­n. Vergissen is menselijk, en dat werd ook hier aangetoond.”

 ?? FOTO GVB ?? Het schuilhuis­je staat er nog, maar deze bushalte zal door het sluiten van het asielcentr­um op het Parelstran­d niet meer worden gebruikt.
FOTO GVB Het schuilhuis­je staat er nog, maar deze bushalte zal door het sluiten van het asielcentr­um op het Parelstran­d niet meer worden gebruikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium