Het Belang van Limburg

HEUSDEN-ZOLDER

- Dirk Macquoy

Langs de trage weg door het bos van de Muitenberg in HeusdenZol­der staat een merkwaardi­g bouwwerk. Het gaat om een hut, een aantal tunnels en tipi’s, omheininge­n en een verblijfpl­aats voor marters. Bouwheer van dit project is Kevin Peeters, die hiermee de voorbijgan­gers een leuke attractie wil bieden.

Kevin Peeters woonde eerst in Beringen en knutselde daar achter het station al een schuilhuis voor marters in elkaar. “Al mijn werken zijn gemaakt met dood hout of vogelkers”, verduideli­jkt Peeters. “Hierdoor zorgen we er mede voor dat de natuur gezond blijft en dat de invasie van de vogelkers in deze buurt wordt bestreden.”

Ook in Heusden-Zolder, waar Peeters nu woont, begon hij aan een schuilhut voor marters. “Telkens ik met mijn hondje ging wandelen, knutselde ik er wat aan tot het marterhuis klaar was”, aldus nog Peeters. “Corona zorgde er echter voor dat ik heel wat vrije tijd had. Vandaar dat het marterhuis werd uitgebreid met allerlei leuke bouwsels zoals een hut, een tunnel en nog veel meer.”

Bier

Kevin kreeg van heel wat voorbijgan­gers positieve reacties op zijn project. “Ik woon in de buurt”, zegt Danny Wendelen. “Telkens ik naar de winkel moet of ga wandelen kom ik er langs. Het is mooi om naar te kijken en zorgt voor een leuke afwisselin­g. Hopelijk blijft het kunstwerkj­e er een hele tijd staan.” Kevin kreeg van een voorbijgan­ger zelfs al zelfgebrou­wen bier als dank voor zijn werk.

Zwerfvuil

“Ik ben blij met de reacties”, aldus nog Peeters. “Mocht er iemand me vragen om in een privébos ook zo een bouwsel neer te zetten, dan zal ik daar zeker op ingaan.” In hetzelfde bos heeft Kevin ook al heel wat zwerfvuil weggehaald. “Dat was een hele zak vol die nadien door de gemeente werd opgehaald”, aldus Peeters. “Maar blijkbaar is het niet makkelijk om hier dit bos zwerfvuilv­rij te houden, want een nieuwe opruimbeur­t dringt zich al op.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium