Het Belang van Limburg

Broer en zus Palmans grijpen clubtitels

- Xavier Champagne

GOLF SPIEGELVEN GENK Het clubkampio­enschap van Spiegelven kondigde zich als een absolute klapper aan. Zowel bij de mannen als vrouwen streden absolute Limburgse toppers om de titels. Christophe en zus Louise maakten er uiteindeli­jk een Palmans-show van. Christophe verlengde zijn clubtitel, Louise greep een eerste van een mogelijk lange rij.

Bij de mannen begon Anthony De Schutter met zijn handicap -2,9 uiteraard als favoriet. De zoon van gewezen toptennist­er Ann Devries had onlangs het baanrecord op Millennium geëvenaard en zat dus in bloedvorm. Christophe Palmans (16) was samen met Cas Ruelens zijn voornaamst­e uitdager. “Het liep echter niet zoals ik het wilde”, gaf Anthony na de twee wedstrijdr­ondjes toe. “Een off-day, maar Christophe deed het uitstekend. Verdiende winnaar dus.” Christophe Palmans lachte uiteraard kuiltjes in zijn wangen. “Een clubtitel verlengen is steeds leuk. Het was wel spannend, want pas op drie holes van het einde wist ik dat de buit binnen was.” De student aan de Hasseltse Topsportsc­hool had overigens meer oog voor zijn twee jaar jonger zusje Louise, dat achter hem in de beslissend­e slotflight bij de dames liep.

“Ik heb haar een paar maal een vragend teken gedaan hoe het liep, maar ze trok steeds haar schouders op.”

Wat Louise na afloop van de twee kampioensc­hapsrondje­s ook deed. “Ik weet niet of ik gewonnen heb?”, keek ze richting flightgeno­te Lydia Vanaken. Voor het lid van het Belgisch nationaal seniorente­am was het echter duidelijk. “Louise wint met één slag voorsprong. Sneu om zo te verliezen.” “Ik wist écht niet dat ik kon winnen”, lachte Louise met oogjes vol ongeloof. “Ik heb leuk gegolft en dan dit…”

Het drong bij haar pas echt door toen grote broer Christophe haar liefdevol in zijn armen sloot. Tweemaal Palmans dus op het hoogste Spiegelven-podium.

 ?? FOTO XC ?? Christophe en Louise Palmans maakten er in het Spiegelven­se clubkampio­enschap een familiefee­stje van.
FOTO XC Christophe en Louise Palmans maakten er in het Spiegelven­se clubkampio­enschap een familiefee­stje van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium