Het Belang van Limburg

Vuurdoop voor Juve en WaVo

- Jos Castermans en Ben Saelmans

JUVE HASSELT/WAVO EERSTE/VIERDE B Twee nieuwe (fusie)clubs staan er straks aan de start van het nieuwe seizoen: Juve Hasselt (1prov.) en WaVo (4B).

Promovendu­s Thor Hasselt (Sporting Spalbeek-Kermt) fusioneerd­e onlangs met SK Herkenrode (vroegere fusie Sparta Kuringen en Stokrooie VV) en gaat verder onder de naam Juve Hasselt. De fusieclub brengt twee eerste ploegen in competitie. Het A-team treedt in eerste provincial­e aan en heeft de accommodat­ie van het vroegere SK Kermt (Ten Hove in Kermt) als thuishaven, terwijl de B-ploeg in vierde provincial­e c uitkomt en haar wedstrijde­n in Stokrooie afwerkt. De eersteprov­incialer wordt sportief geleid door Jan Gielen, maar omdat hij ook nog speler blijft (centrale verdediger), deelt hij de coaching met Joris Menten. Sandro Simone wordt T2. “Ongeveer de helft van de kampioenen­ploeg is weg. Ons doel is zo rap mogelijk gered zijn”, aldus Gielen.

Corona

Ook die andere nieuwe fusieclub - Waterloos-Voorshoven VV, kortweg WaVo is klaar om het seizoen op gang te schieten.

“Op enkele kleinighed­en na hebben we alles in orde”, reageert voorzitter Jos Schrijvers. “We hebben wel geluk gehad dat onze fusie al rond was voor het uitbreken van de coronacris­is. Als ik nu kijk hoever de club staat, dan mogen we fier zijn. Zeker 90 procent van de jeugdspele­rs en trainers is mee gestapt in de nieuwe fusieclub. Op het vlak van de senioren hebben we ook een degelijk elftal weten samen te stellen. We merken ook dat mensen zich spontaan aanbieden om een handje toe te steken en dat is alleen maar fijn. Onze ambities voor de toekomst? Wij willen binnen onze financiële mogelijkhe­den op een zo hoog mogelijk niveau spelen.”

 ?? FOTO RR ?? Jan Gielen.
FOTO RR Jan Gielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium