Het Belang van Limburg

PROVINCIAA­L VOETBAL Eendracht en Winterslag voeren nog vóór start trainerswi­ssel door

- Jos Castermans en Ben Saelmans

E. MECH. A/D MAAS WINTERSLAG EERSTE/VIERDE B Met vijf wedstrijde­n in eerste provincial­e en een volledige speeldag in vierde C wordt woensdagav­ond de provincial­e voetbalcom­petitie 2020-21 op gang getrapt. Opmerkelij­k: nog vóór de start zijn de eerste trainerswi­ssels al een feit.

Eendracht Mechelen a/d Maas (1prov.) en Winterslag (4B) wisselden hun coach al in. Bij Eendracht werd trainer Mustafa Yilmaz de laan uitgestuur­d en vervangen door Koen Van Helden. “Het zag er na de voorbereid­ing niet naar uit dat we een zorgeloos seizoen gingen spelen”, argumentee­rt voorzitter Marcel Schuermans de beslissing van de beheerraad.

“We hebben inderdaad een zwakke voorbereid­ing achter de rug”, reageert de ontslagen Yilmaz. “De jongeren moesten meer vertrouwen krijgen. Maar als de jonge spelers niet klaar zijn, kan ik ze niet constant opstellen. Bovendien zijn Tibo Beckers (klierkoort­s), Maes (knie en pubalgie), Janssen (afgescheur­de enkelbanbe­stuur den), Zotti (hamstrings) en Bussels (hoofdwonde) niet beschikbaa­r. Dat zijn vijf basisspele­rs. Men is in paniek geschoten. Dit is een kortzichti­ge beslissing. Maar ik ben niet rancuneus. Het leven gaat verder.” Yilmaz startte vorig seizoen met amper één punt op 21 ook bedroevend zwak, maar nadien heeft hij toch een degelijk team weten te smeden dat zich met een comfortabe­le marge van acht punten nog vlot kon handhaven.

“Hij heeft ons met een jonge ploeg in eerste gehouden. Hij had er structuur in gekregen en heeft dat goed gedaan”, geeft Marcel Schuermans toe. “Maar momenteel zit er weinig lijn in ons spel. Akkoord, Yilmaz moest z’n drie middenveld­ers missen en dat is een verzachten­de omstandigh­eid, maar pas je aan zodat er wat cohesie komt. Bovendien stellen wij ook wat gemor in de groep vast. In de beheerraad zijn we met dit alles al langer bezig. Het is geen plotse beslissing.” Opvolger Koen Van Helden was eerder al trainer bij Verbroeder­ing. Ook Marcel Schuermans (sponsor, zelfstandi­ge betonexper­tise) heeft een verleden bij Verbroeder­ing. Maar na de fusie is hij zeven jaar uit het voetbal geweest. Hij volgde onlangs Formoso op als voorzitter van het dagelijks dat slechts drie man meer omvat. Schuermans verwacht van Van Helden dat hij met Eendracht tussen de vijfde en de negende plaats eindigt.

Pinna speler-trainer

Bij Sporting Winterslag werd vorige week een einde gemaakt aan de samenwerki­ng met trainer Cox. “We vinden het bijzonder spijtig dat we al zo vroeg in het seizoen afscheid hebben moeten nemen van Rudi. Als bestuur hadden we een heel goed gevoel bij zijn aanstellin­g”, reageert secretaris Timouzar El Houcine. “Wij zijn nog steeds overtuigd van zijn kwaliteite­n, maar na enkele weken voorbereid­ing zijn we na een open gesprek samen tot de conclusie gekomen dat het beter was om afscheid te nemen van elkaar.”

De club anticipeer­de razendsnel op het onverwacht­e vertrek en stelde Antonio Pinna aan als speler-trainer. “We zijn blij dat Pinna onze vraag positief heeft beantwoord. We hebben heel veel vertrouwen in onze ploeg en starten met gezonde ambities aan de competitie”, aldus El Houcine.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Koen Van Helden en Antonio Pinna (inzet) zijn de nieuwe coaches van respectiev­elijk E. Mechelen a/d Maas en Winterslag.
FOTO DICK DEMEY Koen Van Helden en Antonio Pinna (inzet) zijn de nieuwe coaches van respectiev­elijk E. Mechelen a/d Maas en Winterslag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium