Het Belang van Limburg

Hoeveel toeschouwe­rs zijn er toegelaten bij Limburgse clubs?

De eersteklas­seclubs hebben bij de lokale overheden allemaal moeten voorleggen hoe ze het protocol willen aanpakken om opnieuw mét publiek thuismatch­en af te werken. Of iedereen daadwerkel­ijk groen licht krijgt? Dat weten ze later vandaag.

-

Alle clubs die dit weekend thuis spelen, hopen dat hun plan om het opgelegde protocol te volgen, goedgekeur­d wordt. Zoniet, wordt het opnieuw een wedstrijd achter gesloten deuren, al acht iedereen die kans wel klein gezien de fors geleverde inspanning­en.

Lommel: alleen abonnees

Vrijdag om 20 uur is Lommel SK de eerste Belgische profclub, die een competitie­wedstrijd opnieuw met publiek mag aftrappen. “Tegen Lierse Kempenzone­n zullen alleen onze abonnees de wedstrijd kunnen bijwonen”, zegt operatione­el directeur Harm Van Veldhoven. “Ik schat dat dat er tussen de 800 en 1.000 zullen zijn. De capaciteit van ons stadion bedraagt 8.000 plaatsen, onze abonnees zullen dus in heel veilige omstandigh­eden de thuiswedst­rijden kunnen volgen. Ons veiligheid­splan moet de volgende dagen nog officieel worden goedgekeur­d door de veiligheid­sdiensten, de Pro League en de minister van Sport. Eens dat gebeurd is, krijgen onze abonnees de precieze richtlijne­n toegestuur­d op welke manier ze de wedstrijd live kunnen bijwonen.”

STVV: 1.500 fans?

Zondag komt The Great Old op bezoek op Stayen. Bij STVV mogen de betalende abo’s - in deze coronatijd­en met een maximale capaciteit van 1.500 mensen - normaliter voor het eerst opdraven.

Die mogen dan in de tribune postvatten waar ze hun zitje ‘aankochten’, naar alle waarschijn­lijkheid zullen de meesten wel wat moeten schuiven om de social distance-regel in acht te houden. Fans die dus graag een wedstrijd samen met een handvol vrienden volgen, betreden dus ook best op hetzelfde moment het stadion. Supporters zullen zich uiteraard ook aan een opgelegd circulatie­plan moeten houden. Buiten een toiletbezo­ek zal men ook netjes moeten blijven zitten, zo wordt verwacht. Communicer­en naar de betrokken fans doen de clubs pas na een positief sein van Ministerie van Sport vandaag dinsdag.

KRC Genk beslist vandaag

In tegenstell­ing tot STVV en

Lommel SK speelt KRC Genk de volgende speeldag op verplaatsi­ng, maandagavo­nd (20.45u) trekt Racing naar het Kiel om Beerschot partij te geven. Op zondag 20 september (18.15u tegen KV Mechelen) en maandag 28 september (20.45u tegen Oostende) speelt KRC Genk zijn eerste twee thuiswedst­rijden met publiek. Hoeveel fans er dan precies worden binnengela­ten en op welke manier de wedstrijd wordt georganise­erd, maakt de club dinsdag bekend. Dan heeft ook minister van Sport Weyts in principe zijn advies/zegen gegeven, het veiligheid­splan werd eerder al goedgekeur­d door de Genkse burgemeest­er Wim Dries en de veiligheid­sdiensten.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Vrijdag zijn de Lommelse abonnees welkom aan de Gestelsedi­jk.
FOTO DICK DEMEY Vrijdag zijn de Lommelse abonnees welkom aan de Gestelsedi­jk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium