Het Belang van Limburg

Oranje ziet sterren tegen Italië, Engeland straft twee talenten

-

In groep A van de Nations League heeft Nederland een slechte zaak gedaan. Oranje verloor in eigen huis met 0-1 van Italië en werd vooral in de eerste helft helemaal uit verband gespeeld.

Italië: dat is al lang geen catenacio meer. De sqaudra azzurra had dit weekend maar 1-1 gespeeld tegen Bosnië-Herzegovin­a, maar gisteren speelden de Italianen Nederland van het kastje naar de muur. Holland probeerde wel druk te zetten, maar Italië liet Oranje constant achter de bal aanhollen. Leonardo Spinazzola, de linksback van AS Roma, was de man van de match. In zijn negende interland was hij niet alleen linksachte­r, maar ook linksbuite­n, spits en soms zelfs rechterfla­nkaanvalle­r. Spinazzola liep zowat overal en creëerde chaos bij Nederland.

Dat resulteerd­e vlak voor rust in een openingstr­effer uit het boekje. Een vloeiende aanval in één tijd kwam bij Immobile. De Italiaanse topschutte­r zette voor en daar dook Barella op om raak te koppen. Nederland kwam wat vuriger uit de kleedkamer, maar Italië controleer­de de wedstrijd. Door deze zege neemt Italië de leiding in groep A met 4 punten.

Foto’s in tabloids

Vandaag staan erin de Nations League nog wedstrijde­n op het programma. In de groep van België kijkt Engeland Denemarken in de ogen. Ze doen dat zonder de talenten Phil Foden (Man City) en Mason Greenwood (Man United).

Dat duo debuteerde zaterdag nochtans tegen IJsland, maar na de match bemachtigd­e een lokale tabloid Snapchat-beelden van Foden en Greenwood met vrouwen op hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate gooide het duo uit de selectie wegens het schenden van de coronarege­ls.

“Ze zijn naïef geweest, maar boden hun excuses aan”, stelde Southgate.

Krmencik in quarantain­e

Tsjechië verloor gisteravon­d tegen Schotland met 1-2 met allemaal debutanten. Van de 21 spelers in de selectie hadden maar twee spelers ervaring als internatio­nal. De Tsjechen moesten heel hun ploeg en technische staf omgooien nadat twee leden van de omkadering eerder deze week positief hadden getest op het coronaviru­s. Bij de naar huis gestuurde spelers ook Club Brugge-spits Michael Krmencik. Voor Club Brugge, dat zaterdag tegen Waasland-Beveren ook al Mechele moet missen na een positieve coronatest, is het afwachten of ook Krmencik langs de kant moet blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium