Het Belang van Limburg

De Bruyne oog in oog met manager

- Bart Lagae

Voor het eerst sinds manager Patrick De Koster achter de tralies verdween na een strafklach­t van Kevin De Bruyne zijn beiden in dezelfde ruimte geweest. De gerechteli­jke politie organiseer­de een confrontat­ie om meer te weten over mogelijke onregelmat­ige betalingen in het kader van de transfer van De Bruyne van Chelsea naar Wolfsburg in 2013. Er zou sprake zijn van een commissie van 2,3 miljoen euro.

Kevin De Bruyne moet er de meest bewogen week uit zijn carrière hebben opzitten. Zaterdag werd hij voor de derde keer vader, zondag stond hij al op het trainingsv­eld in Tubeke met de nationale ploeg, gisteren bracht hij door in de lokalen van de gerechteli­jke politie in Brussel, om er geconfront­eerd te worden met zijn makelaar Patrick De Koster. En vanavond moet hij in het Koning Boudewijns­tadion in de basis starten tegen IJsland.

Het waren de advocaten van De Koster die hadden aangedrong­en op een confrontat­ie. De makelaar kon niet geloven dat De Bruyne met zijn klacht had gewild dat hij achter de tralies belandde. Hij had op mededogen gehoopt van de speler die hij al begeleidt van toen hij nog een jonge belofte bij Genk was. Indien hij hem geboeid in een politiekan­toor zag zitten, zou hij mogelijk andere taal aanslaan.

Commissie

Maar uiteindeli­jk was het de gerechteli­jke politie zelf die de confrontat­ie had georganise­erd. De speurders willen meer te weten komen over de transfer die De Bruyne van Chelsea naar Wolfsburg maakte, in december 2013. Bij die transfer, die De Bruynes carrière definitief op de rails zette,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium