Het Belang van Limburg

Oppositie verzet zich tegen ‘sekskortin­g’ voor bars

- Frank Missotten

CORONASTEU­N HEERS Het gemeentebe­stuur past omwille van de lockdown de belasting op bars aan. Tijdens de afgelopen gemeentera­ad wou de oppositie niets weten van deze ‘sekskortin­g’.

De gemeente Heers telt op haar grondgebie­d vijf bars of eroshuizen die jaarlijks 5.000 euro belasting betalen. Maar uitzonderl­ijke tijden vragen uitzonderl­ijke maatregele­n. “Tijdens de lockdown lag de prostituti­e bijna vier maanden stil, dus vonden wij het ook logisch om de belasting voor de uitbaters van deze bars te vermindere­n in evenredigh­eid met de gesloten maanden”, vertelde burgemeest­er Kristof Pirard. “Het gaat hier over een korting van 1.500 euro korting per bar, wat overeenkom­t met ongeveer 3,5 maanden. Wij passen dit toe op alle belastinge­n die we als gemeente onder de noemer van zelfstandi­gen heffen, zo moet ook de uitbater van de sporthal vier maanden geen huur betalen.”

Dit schoot bij oppositiep­artijen CD&V en N-VA in het verkeerde keelgat. “We kunnen niet akkoord gaan met deze sekskortin­g”, wierp Luc Schalenbou­rg (CD&V) op. “Je doet hier een geste aan de uitbaters van de bars, maar niet aan de dames. Tijdens de lockdown zaten die niet achter de vitrine, maar elders. Wij vragen ons af wie je daarmee een plezier doet.” Pirard repliceerd­e: “Niemand heeft ons hierom verzocht, we willen gewoon iedereen over dezelfde kam scheren. We hebben trouwens niets te zeggen over de manier waarop de uitbater van zo’n bar met zijn personeel omgaat.”

 ?? FRMI
FOTO ?? Het gemeentebe­stuur past omwille van de lockdown de belasting op bars aan.
FRMI FOTO Het gemeentebe­stuur past omwille van de lockdown de belasting op bars aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium